Skanska legger ut nye boliger på Ensjø – salgstrinn 2 av Peterborgkvartalet kommer i september.

Peterskvartalet trinn 2a  Peterskvartalet trinn 2

Skanska og Ferd legger i september ut neste salgstrinn i Petersorgkvartalet. Det blir 84 nye leiligheter fra 46 til 124 kvadratmeter. Man skriver på hjemmesidene at flere av leilighetene er gjennomgående og har god utsikt fra vestvendte balkonger mot indre parkområde og Ekebergåsen. Pris og prospekter er ikke tilgjengelig enda. Det vil komme ytterligere ett salgstrinn av dette prosjektet.

Tiedemannsbyen ligger høyt og fritt på toppen av Ensjø og består av tre ulike kvartal. Det første, Hagekvartalet, er allerede utsolgt og innflyttet. Petersborgkvartalet er neste kvartal som skal bygges. Skanska skriver på hjemmesiden at de har planer om byggestart i august 2014. De har i sommer revet de gamle industrilokalene som tidligere lå på tomta.

Første salgstrinn med 61 leiligheter ble lagt ut i september 2013 og har i øyeblikket 34 ledige leiligheter. Skanska har faktisk hatt en lav salgstakt på leilighetene i dette første salgstrinnet av prosjektet, spesielt hvis man sammenligner med konkurrentene OBOS, Veidekke og JM sine prosjekter på Ensjø.  I andre kvartal 2014 solgte man i Peterborgkvartalet kun 4 leiligheter og så langt i tredjekvartal har man solgt 2.

Siden Obos har varslet at de har salgstart i boligprosjektet Verkshagen i Gladengveien i slutten av august, så ligger det nok et lite press på Skanska for å legge ut sitt trinn 2 av boligprosjektet Petersborgkvartalet.

Skanska skriver også på hjemmesiden at Tiedemannsbyen ligger flott til på toppen av Ensjø med kort vei til alt –  bare 4 minutter å gå til Ensjø T-banestasjon! Prosjektet er omgitt av fine grøntarealer, med den gamle flotte direktørboligen til Tiedemanns tobakksfabrikk som nærmeste nabo.

Ett lite apropos vil jeg dog ta med når man beskriver den flotte utsikten mot Ekeberg åsen, i dette prosjektet. Skanska planlegger selv en betydelig utbygging på tyngdepunktet som ligger rundt Ensjø T-banestasjon og her kommer det opp 2 høyhus som nok vil kunne påvirke horisonten og utsikten fra Petersborgkvartalet mot Ekebergåsen.

 Les mer på Hjemmesiden til Skanska og Ferd

Les salgstall for andre kvartal 2014

Les om Obos sitt prosjekt Verkshagen

Les om tyngdepunktet

Se tidligere sak om Tyngdepunktet

Se fjernvirkningsstudien og hvordan høyhusene påvirker området.   

Les om salgsstart i trinn 1 

 

Annet nytting om området!

Selvaag og Ferd skal bygge på Nabotomta til Petersbogkvartalet

Opptatt av historien til området? kikk på denne saken

 

Bildene øverst i saken er fra hjemmesiden til Skanska og viser lokalisering og utsende av trinn 2. Bildene under viser tyngdepunktet og de to høyhusene ved Ensjø T-banestasjon. PS Regulering er ikke vedtatt enda.

Tyngdepunktet ensjøveien 7  Tyngdepunktet alt 1 markert høyhus