Vestre parkdrag og Tiedemannsparken er nå tilgjengelige for folk på Ensjø – byggearbeidene er ferdig

Ensjø Aktuell informasjon har skrevet mye om utbyggingen av Vestre Parkdrag og Tiedemannsparken. Arbeidet startet opp i juni 2020 og holdt på frem til det i desember ble vinter og umulig å plante trær og planter samt legge gress. I april startet arbeidet opp igjen og denne våren er det plantet trær, busker og planter. Plenene er sådd til og nå er alt klart til at du kan ta området i bruk. Anbefaler likevel at man ikke trår på de ny sådde plenene før de har satt seg litt mer. Igjennom delen i Tiedemannsparken er Hovinbekken lagt i nytt løp og den ligger flott til og viser seg fra sin beste side.

Torsdag 27.mai, mindre enn et år etter første gravemaskintak og i tråd med planene, så har PA entreprenør levert prosjektet. Det er fortsatt litt småpirk som skal følges opp. Men i hovedsak så kan du nå benytte alle de hellelagte trapper og gangveier. Det er etablert asfaltert gangvei på deler av strekningen og det er etablert gjennomgående tursti fra Ensjøveien til Tiedemannsparken. Midt i området er det også mulig å gå ned til Gladengveien. Noe som betyr at skolebarn som skal til Teglverket skole nå får tilbake snarveien på tvers av ensjøområdet.

Det er imidlertid noen enkelt områder som ikke er ferdig plantet enda og de grå gjennværende områdene skal få 12.000 norske engplanter, som vil bli plantet ut i juni. Tiedemannsparken er nå helt utbygget og er på ca 21.500 kvadratmeter. Vestre parkdrag del 1 er ferdig og del 2 vil bygget ferdig når naboeiendommene blir bygget ut med boliger.

I følge Peter fra PA entrepenør som jobber med prosjektet så tok det ikke mange minutter fra gjerdene var fjernet, til folk begynte å ta området i bruk. Så med en værmelding som sier sol og varme, så er det denne helgen mulighet til å ta det nye parkområdet på Ensjø i bruk!

Les tidligere sak om dette

Les sak om at arbeidet startet opp i juni 2020

Det er flere bilder under videoene

Slik ser det ut i dag 27.mai 2021

Slik så det ut i mars 2019

 

Slik så det ut på deler av området i 2011