Nå er byggingen av Vestre parkdrag på Ensjø i gang

Onsdag var det formell byggestart av Vestre parkdrag del 1 og Tiedemannsparken del 3 på Ensjø. Bymiljøetaten som er ansvarlig utbygger og PA entreprenør som skal utføre jobben hadde fått forsterkninger av byutviklingsbyråd Arild Hemstad fra rådhuset i Oslo.

Så det formelle og offisielle byggearbeidet er nå i gang. Det er mye arbeid som skal skje på dette området. Prosjektet omfatter opparbeidelse av Tiedemannsparken (del 3) og Vestre parkdrag (del 1) på Ensjø. I dette prosjektet skal det opparbeides et område på ca 9500 m2. Dette inkluderer gressflater ca. 2500 m2, Buskfelt og stauder ca. 2000 m2, Trær ca. 145, Bekkeløp ca. 110 m, Asfaltert turvei ca. 315 m, Gruset sti ca. 590 m, Lysmaster ca. 17 stk, Granittdekke ca. 370 m2, Regnbed ca. 95 m2, Trapper i granitt ca. 62 m2, Trekkerør ca. 750 m og Vannledning 150 mm ca. 50 m. Prisen på jobben er ca 29 millioner kroner.

Ensjø aktuell informasjon har skrevet mye om Vestre Parkdrag tidligere og med dagens markering er anleggsarbeidet endelig i gang. Om ett år så skal arbeidet være ferdig. Det er bare å glede seg over at grønne områder på Ensjø blir ferdige, slik at vi som bor her kan bruke dem.

En annen gledelig nyhet som gjelder Vestre parkdrag er at Kolberg gruppen har startet opp arbeider med å forberede boliger på området der stålverkshallene ligger og det vil gjøre tidslinjen på når del 2 av Vestre parkdrag kan bygges, tydeligere.

Utbyggingen har også et miljøpreg over seg, utbyggeren PA entreprenør tester ut en ny elektrisk gravemaskin når de skal jobbe på området. Det er en batteri drevet gravemaskin som det bare finnes 3 stykker av i Norge.

 

Les tidligere sak om dette

les saken om at Kolberg gruppen har bygge planer på eiendommen der Stålverkshallene ligger