Svanene i Hovindammen har fått 8 unger og 7 overlevde – i nabolaget til Ensjø

Svanene som har tilhold i Hovindammen, har for andre år på rad levert nabolaget nydelige svaneunger. Denne gangen er det klekket 8 svaneunger, det er en mer enn i 2020. Svanene la første egg 13 april i år, 17.april var det 3 egg i reiret. Lørdag 24.april var det 5 egg og lørdag 1.mai var det 8 egg i reiret!

På torsdag 27 mai rundt kl 1500 ble den første svaneungen klekket, og den ettermiddagen kom det ytterligere en unge. På fredag 28.mai ble det klekket 3 unger og på lørdag har de 3 siste av til sammen 8 unger blitt klekket. Den siste ungen kom rett etter kl. 2100 lørdag kveld.

Oppdatering søndag morgen: Dessverre så har ikke svaneunge nr 8 overlevd natten og lå død i bunnen av reiret når svanemor tok alle ungene med ut på svømmetur søndag morgen. Slik er naturen.

Det har dermed tatt svanen 2 ½ døgn før alle ungene var klekket. Den eldste ungen var allerede fredag kveld på svømmetur med svane far. På lørdag ettermiddag var mor ute og svømte med flere av ungene, før hun på nytt la seg til og ruget ut de siste eggene.

Det har denne helgen vært en jevn strøm av skuelystende naboer og andre som har hørt om svanene. Jeg gjetter på at dette er ett av de mest fotograferte og forevigede svaneparene i Oslo.

Nå gjenstår det for svanene foreldrene å sørge for at ungene får tilgang på nok mat, slik at de kan vokse seg store og flyvedyktige. De kommer til å bli i Hovindammen til oktober.

Les tidligere sak om svanene

Se video av svanene. Under videoen er det flere bilder