Svanene i Hovindammen har startet på rugingen av 8 egg – i nabolaget til Ensjø!

Da er det klart at svaneparet som holder til i Hovindammen på Valle Hovin området har lagt lista litt høyere i år, enn i 2020. I år har de nemlig lagt 8 egg i reiret, det et ett egg mer enn de hadde i 2020.

Det første egget ble lagt 13.april og 17.april var det 3 egg i reiret. Lørdag 24.april var det 5 egg og nå 1.mai, så ligger det 8 egg i reiret! Jeg trodde lenge det var 7 egg, men etter å studert bildene av reiret kan man se at det er 8 egg der! Jeg er ingen svane ekspert, men jeg har lest at 8 egg er i overkant av det svaner normalt pleier å legge av egg.

Jeg tror ikke det kommer flere egg og det er ikke unaturlig at de nå har startet å ruge på eggene. Det betyr at vi  i månedsskifte mai/juni vil kunne se klekking av svaneunger i Hovindammen, hvis alt går bra.

Det er nå viktig at svanene kan få fred og ro til rugingen! Det betyr at folk må vise hensyn og ikke forstyrre dem. Folk som lufter hunden sin, må holde den i bånd og foreldre på passe på at barna ikke forstyrrer de hekkene fuglene.

Vi ser nok en gang fram til spennende uker og måneder i Hovindammen!

Les tidligere sak om svanene