Nabolagshuset Petersborg på Ensjø åpner snart og trenger din hjelp

Det har skjedd ting med det gule huset Petersborg i Tiedemannsbyen på Ensjø, det siste halve året. Ensjø aktuell Informasjon skrev om huset i desember, da man hadde ansatt prosjektleder. Nå har Tonje kommet et langt stykke videre i etableringen av det som formelt heter Kirkens Bymisjon, Nabolagshuset, Petersborg. Selv om det nok i dagligtale blir hetende Nabolagshuset eller Petersborg.

Tonje sier til Ensjø aktuell informasjon at det har tatt tid å få åpnet huset, Ferd Eiendom har gjort en fantastisk innsats ved å pusse opp og tilrettelegge huset for Kirkens Bymisjon og naboene på Ensjø. Det er lagt mye ressurser, tid og engasjement i dette- noe som vil gi gode resultater i enden når vi nå snart får åpnet.  Huset starter sakte men sikkert å åpne opp fremover når brukstillatelsen er på plass og tilpasset koronasituasjonen. Innvendig er huset nesten klart og det som gjenstår før brukstillatelsen er en universell trapp til kjellerinngangen.

– Hva skjer fremover?

Kort fortalt er visjonen til Kirkens Bymisjon at Nabolagshuset Petersborg skal bli den viktigste møteplassen for nabolaget på Ensjø. Hovedmålgruppen er barn og unge. Vi håper at huset kan bidra til å «bygge nabolaget», virke forebyggende, få mennesker til å bli kjent, engasjere seg og at det vil komme gode historier ikke bare innad husets fire vegger, men historier som strekker seg utover og bidrar til å få nærmiljøet til å vokse.

Kirkens Bymisjon skal drifte huset. Her vil man kunne møte mennesker som hjelper dere med å få iverksatt ideer, tanker, ønsker og behov dere har som kan være med på å «bygge» nærmiljøet her på Ensjø. Vi kommer ikke til å starte opp så mange tilbud alene, men håper å gjøre dette sammen med folk i nabolaget. Vi har rom, utstyr og tid til å hjelpe naboer å sette i gang aktiviteter. Vi bidrar med gode samtaler, idemyldringer og bistår med tilrettelegging, innhenting av frivillige og å bygge gode tilbud sammen med dere. Vi håper også å være en plattform hvor naboer som har felles interesser, engasjement og drivkraft kan møtes for å skape prosjekter, tilbud og aktiviteter som er til gode for flere. Her kan vi hjelpe med å bygge tilbud, aktiviteter, etablere foreninger/organisasjoner osv. Vi har mange gode samarbeidspartnere som står klare til å hjelpe.

Etter ombygningen av huset er det etablert flere rom som kan benyttes til møter og aktiviteter. På loftet er det et stort og flott rom som etter ombygningen og installeringen av en ekstra trapp kan romme inntil 30 mennesker. Andre etasje er på dagtid i bruk som kontorplasser, men på ettermiddag og kveld vil kunne benytte som aktivitetsrom. I første etasje er det satt inn et kjøkken og de andre rommene er tilpasset bruken i et aktivitets og nabolagshus. I kjelleren er det gjort klart for å lage et musikkrom/studio.

Tonje forteller at man fremover vil kunne tilby utlån/utleie av rom både til private arrangementer og for å starte aktiviteter. Mer info om dette kommer nærmere. Det vil også etter hvert bli etablert en utlånsordning med mulighet for å låne verktøy og utstyr for å kunne ha utendørs arrangement.  Vi vil også ha tilbud for ungdom og generasjonsmøter.

Poprommet vil tilby sang og musikk undervisning og det er et eget musikkstudio som naboer kan låne. Mer info om dette kommer nærmere fremover.

Impact Startup låner kontorplasser i 2.etasje og skal hvert år med seg 10 nyetablerte sosial entrepenørselskap. Disse vil vi også samarbeide tett med og det vil komme noen gøyale aktiviteter/tilbud sammen med dem.

Tonjes budskap til nabolaget på Ensjø er at det er viktig at folk NÅ engasjerer seg, ildsjeler må ta kontakt og folk håper vil ta eierskap og vil være med på reisen sammen med oss. Barn og unge vil være prioritert her og det er særdeles viktig at dere hjelper oss å nå ut til dem. Vi skal skape en trygg, god arena her som skal gi barn og unge på Ensjø en mulighet til å utvikle seg, delta aktiviteter og forhåpentligvis være med å forebygge fremover.

Vi kommer nå ut med en brukerundersøkelse og den er kjempe viktig for å kartlegge behov, ønsker og hva vi kan gjøre sammen. Oppfordrer også naboer til å tenke på kreative løsninger og aktiviteter vi kan gjøre sammen i disse koronatider. Etter brukerundersøkelsen planlegger vi å invitere til ulike worshops, drop in, møter, aktiviteter og annet gøy i juni som vi kaller for medvirkningsukene. Dette er for at vi skal bli kjent med naboer, bygge opp tilbud og å bli kjent med hverandre.

Her finner du brukerundersøkelsen og kan svare på den

 

Her finner du lenker til andre ting.

Her er Facebook siden til nabolagshuset

Les sak fra desember 2019

Les sak fra juli 2019