Tonje blir prosjektleder ved Petersborghuset i Tiedemannsbyen på Ensjø.

Som Ensjø aktuell informasjon skrev om i juli så skal Petersborghuset bli et nabolagshus i Tiedemannsbyen på Ensjø. I september/oktober var stillingen som prosjektleder utlyst og nå er den besatt. Nå flytter Tonje Bjørvig Jørgensen fra Aktivitetshuset K1 på Tøyen der hun er prosjekt- og driftsleder, opp til Ensjø for å bli prosjektleder ved Petersborghuset i Tiedemannsbyen på Ensjø.

Tilbudene på K1 er en god kombinasjon av bydelstjenester og prosjekter, organisasjoner, lag, foreninger, frivillige og nabolagsinitiativer. Nå skal Tonje i gang, sammen med Ferd og Kirkens Bymisjon for å skape et unikt og flott tilbud ved nabolagshuset Petersborg på Ensjø!

Arbeidet med dette huset har pågått i nærmere to år der Ferd som eier huset la ut på en lang ferd med å finne muligheter for å vitalisere huset og utvikle dets potensiale. På veien har Ferd hatt med seg barnas boligbyggere samt skolen og naboene til samarbeid. Det har vært åpne møter og mye drodling med ulike aktører. Det ble sjekket ut, med både kommersielle og frivillige organisasjoner for å avklare ulike driftsformer, inkludert ledelse via en frivillig aktør. Før man landet på å inngå en 3 årig avtale med Kirkens bymisjon.

Kirkens Bymisjon Oslo skal i samarbeid med Ferd Eiendom og Tonje som prosjektleder utvikle Petersborghuset på Ensjø til å bli et levende hus og en sentral møteplass for nabolaget på Ensjø. Ved å legge til rette for medvirkning fra og samskaping med folk i området og ulike samarbeidspartnere vil man utvikle en innovativ nabolagsmodell for områder som erfarer ekspansiv utbygging. Det vil særlig settes søkelys på barn og unges oppvekstvilkår. Visjon er at Petersborghuset etablerer seg som den viktigste møteplassen på Ensjø for naboer og folk i nærmiljøet på tvers av generasjoner, kulturer og bakgrunn.

Det var opprinnelig planlagt at man skulle åpne huset i desember, men grunnet noen justeringer av innvendig utforming av bygget, så det ville ha bedre funksjonalitet og bruksmuligheter. Ble det besluttet litt ombygning og dermed kommer man ut i januar/februar, før man kan ta huset i bruk. Jeg har fått noen bilder tatt inne i huset, men hvordan det endelig blir, skal være en overraskelse til åpningen.

Tonje starter i jobben 6.januar og vil gjerne ha kontakt med sameier, borettslag, foreninger og folk som har tanker om området og huset. Nettside og Facebook side for Petersborghuset kommer snart på plass. Da er det bare å ta kontakt med Tonje som venter spent på å samarbeide med folket på Ensjø!

Les tidligere sak om dette huset