Nå plantes det 20 trær og mange hundre planter og busker i nyetablerte Grønvoll park på Helsfyr/Ensjø

Denne uken og neste uke er anleggsgartnere i ferd med å legge siste hånd på den nyetablerte Grønvoll park. Det som tidligere var en grå parkeringsplass foran et næringsbygg, er nå i ferd med å bli en grønn oase foran Hartvig Nissens nye midlertidige skole på Helsfyr/Ensjø. Parken rammer dessuten inn de gamle og historiske verneverdige bygningene fra Grønvold gård som ble bygget i 1825.

Nå er denne plassen i ferd med å bli transformert til park samtidig som det blir starten på sentral tverrforbindelse som skal krysse Ensjø på tvers. Tverrforbindelsen vil når den er 100 prosent ferdig ende opp i en annen gammel verneverdig bygning på Ensjø, nemlig Petersborg oppe i Tiedemannsbyen.

Det var i forbindelse med at næringsbygget i Grenseveien 95 ble omgjort til skole at muligheten for å fremskynde utviklingen av Grønvoll park dukket opp. I disse dager plantes 20 trær og det skal legges gress, samt at det skal plantes flere hundre planter og busker på området.

Dette blir nok til stor glede for naboer og helt sikkert for skoleelever som fra høsten kan bruke området avslapping imellom timene.

Les om Hartvig Nissen videregående skole

Les om sentral tverrforbindelse