Har vi en potensiell krise i boligsalget på Ensjø? Nå er det 34 nye usolgte leiligheter på Ensjø i prosjekter som er ferdige – vi må 10 år tilbake for å se en lignende situasjon.

Akkurat nå er det faktisk 34 helt nye innflyttingsklare leiligheter til salgs på Ensjø. Boligprosjektene der man finner de 34 leilighetene er ferdig bygget og har hatt innflytting.

  • I Hovinenga (Selvaag bolig) oppe i Innspurten er det 12 ledige leiligheter
  • I Lilleberg tunet (Obos) i Grenseveien er det 15 ledige leiligheter
  • I Tiedemannsfabrikken (Selvaag bolig) i Tiedemannsbyen er det 7 ledige leiligheter.

Det positive er at du som er på jakt etter bolig på Ensjø og vil flytte inn med engang, så er det mulighet for akkurat det. Leilighetene er varierende i størrelse og pris, den største på 96 kvadratmeter til den minste på 42 kvadratmeter. Prisene varierer mellom 3,9 til nærmere 9 millioner kroner.

Det negative og litt spesielle er at dette skjer nå, i en tid der det er masse boligprosjekter i salg og flere er på vei ut i markedet. Er det overproduksjon? Er det manglende kjøpere? Er det for høye priser?

Vi må 10 år tilbake i tid for å finne en liggende situasjon. Da var det i etterdønningene til finanskrisen i 2007 også mange ferdigbygde og usolgte leiligheter. Obos hadde i Rolf hofmos borettslag 47 usolgte leiligheter i starten på april 2010, prosjektet var ferdigbygd i slutten på 2009.

I dagens situasjon er det dessuten mange nye leiligheter på Ensjø. Tallet er per 1.april oppe i 621 ledige, men det tallet inkluderer leiligheter i trinn som ikke er lagt ut til salgs enda, men som skal bygges. Dette gjelder Locus med trinn B og C, det gjelder Tiedemannsparken med trinn C og D samt Malerhaugveien 20 med trinn A. Tar vi ut de leilighetene som ikke er lagt ut for salg, så er tallet 311 ledige leiligheter som kan kjøpes nå. 34 av disse er i prosjekter som er helt ferdig bygget.

Det er lenge varslet salgsstart i flere helt nye prosjekter på Ensjø i starten på 2020, men de utsettes i tid ganske jevnlig.

Boligprosjektet Kongsløkken (Urbanium) i Malerhaugveien 19 -23 med 128 leiligheter har man utsatt salgsstart flere ganger.  Sist opplyste de at salget skulle starte opp etter påske, nå har man endret dette til å ha forventet salgsstart vår/sommer 2020.

I Malerhaugveien 25 (Attivo bolig) som skal selge 200 leiligheter er det samme situasjonen, her har man samme utsettelser. Først så var det salgsstart høsten 2019 og nå er det varslet våren 2020.

Hvordan Korona krisen kommer til å påvirke boligsalget på Ensjø og spesielt de 34 leilighetene som er helt ferdige og innflyttingsklare i dag vites ikke, men det er nok litt usikkerhet hos Obos og Selvaag når denne situasjonen oppstår. Normalt så har de fleste boligprosjekter solgt ut mye eller det aller meste når man starter byggingen. Nå sitter man igjen med usolgte boliger når utbyggingen er ferdig og mange andre boligutviklere på Ensjø følger nok nøye med på situasjonen.

 

Les saken om Rolf Hofmos borettslag fra 2010

Les om boligsalget i første kvartal 2020

Les sak om nye boliger på Ensjø fra juli 2019