Stolpejakten 2020 er i gang på Ensjø, Kampen, Vålerenga og Hasle

Denne uka eller nærmere bestemt 8. og 12. april åpnet stolpejakten i bydelene Gamle Oslo og Grünerløkka. Stolpejakten har vært tilgjengelig i andre bydeler siden 1.april, men nå kan du også finne stopler på Ensjø området og i nabolaget. Jeg har selv vært ute og fotografert noen av stolpene som er på Ensjø området

Hva er stolpejakten tenker du? Eller kanskje har du sett flere av stolpene/pinnene som er satt ut langs gangveier og turstier, som er grønne på toppen med et nummer/kode og en QR kode og tenkt «hva er det der»? Her er svaret! «Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.»

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet. Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene, samt på hjemmesiden.

På Hasle, Valle Hovin, Kampen, Vålerenga og Ensjø området finnes det stolper som er utplassert i regi av Nydalen skiklubb. Totalt så finnes det 206 stolper i bydelene Sentrum, St. Hanshaugen, Grünerløkka, Sagene, Frogner, Nordre aker og Gamle Oslo.

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet finner du på nettet eller du kan laste ned stolpejakten-appen gratis fra Google Play eller AppStore. Du kan også finne kart på nettsiden til stolpejakten, men dette krever en registrering

Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?

*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

  • GRØNN– veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ– enkel
  • RØD– medium
  • SVART– vanskelig

Hvis dette hørtes interessant ut da er det bare å komme i gang, skaffe seg kartet på papir eller app. Finne fram skoa og starte jakten på stolper. Lykke til!

Les nasjonalt om stolpejakten på hjemmesiden

Se på nettsiden til Stolpejakten

Se Facebooksiden til stolpejakten Oslo Nord

Les tidligere sak om stolpejakten 2019