Nå rives bygningene på Ensjøveien 10 og 12 – det gjøres klart for å bygge boligprosjektet Lumanders hage på Ensjø

Denne uke kan man se at rivningen av de to bygningene som ligger med adresse Ensjøveien 10 og 12 har startet. Deler av lagerbygningen i bakkant av eiendommen med adresse Ensjøveien 10 er helt tømt og gravemaskiner har revet den første delen av bygningen.

Når det gjelder bygningen som ligger ut mot Ensjøveien har man i noe tid drevet innvendig arbeide. Men også denne bygningen har fått merke gravemaskinen igjennom at en hel fasade er plukket ned og det er laget store hull der innholdet transporteres ut.

Denne store bygningen er oppført i 1954 og i starten var det LUMA lyspærefabrikk som holdt til her. Det er nok her Obos har funnet navnet til boligprosjektet Lumanders hage.

Jeg tipper at det ikke er mange ukene til at dette er revet og man er klare til å starte grunnarbeidet på boligprosjektet. Reguleringsplanen for denne eiendommen ble vedtatt i desember 2008. Grunnet lange leiekontrakter har det tatt tid, for å kunne komme i gang med prosjektet. Lumanders hage er felt B i den store Tiedemannsbyen reguleringen. Når dette er ferdig her, så er hele Tiedemannsbyen prosjektet ferdig utviklet.

 

Les tidligere sak om at Obos har søkt om tillatelse til rivning av Ensjøveien 10 og 12

Les om salgsstarten i Lumanders hage