Locus Ensjø blir navnet på Selmer Eiendom sitt boligprosjekt i Gladengveien på Ensjø

Da har enda ett boligprosjekt på Ensjø lansert nettside og startet markedsføringen av boliger. Nå er det Selmer Eiendom som skal selge 206 leiligheter i Gladengveien 3 til 7. Ensjø aktuell informasjon skrev om at prosjektet hadde fått rammetillatelse i mai. I juni skrev jeg at prosjektet gjennomføres som totalentreprise og vil ha en verdi på ca. 557 millioner kroner eks. mva. Det er planlagt byggestart i 2. kvartal 2020. Ferdigstillelse av prosjektet forventes i 4. kvartal 2022. Nå er navnet klart! Locus Ensjø.

På nettsiden skriver man at «høsten 2019 starter salget av helt nye leiligheter i hjertet av Ensjø. LOCUS Ensjø har ambisjoner om å være mer enn en bolig. Vi skal bygge plassen du kommer hjem til.

Ensjø som område har store ambisjoner, det har vi også. Du får umiddelbar nærhet til T-banen med avganger mot sentrum hvert 4.minutt. Flere skoler i gangavstand og en barnehage i 1.etasje i et av våre bygg gjør at LOCUS Ensjø vil bli et fantastisk sted å bosette seg i.»

Det er også mulig å lese at det i dette prosjektet blir en ny matvarebutikk i 1 etasje. Vi har allerede Kiwi, Rema 1000 og det kommer en Sparbutikk i september. Når man leser detaljene i dokumentene som er sendt inn i rammesøknaden, så står det at man er i dialog med Kiwi om bruk av næringslokalene. Så det er nok snakk om at den eksisterende Kiwi  butikken flytter inn i nye lokaler når boligprosjektet er ferdig bygget. Næringslokalene er på 2000 kvadratmeter og det er større enn lokalene Kiwi har i dag. Lokalene der Kiwi holder til i dag, eies også av Selmer Eiendom.

Det skrives at det skal etableres en innendørs sykkelparkering med egen mekkestasjon.

Det er også grunnlag i dokumentene til å kunne uttale at deler av prosjektet, bygningene B og C vil bli bygget som borettslag i samarbeid med Obos!

Dette prosjektet der bilbutikken byttes ut med boliger, er i kjernen av hvordan Ensjø er planlagt utviklet. Fra bilby til boligby!

Se hjemmesiden til prosjektet

Les tidligere sak om dette prosjektet

Les tidligere sak om rammetillatelsen