Vil du hjelpe Kampen økologiske barnebondegård med å skaffe seg ny vogn til kjøring med hest? i nabolaget til Ensjø

Kampen Barnebondegård samler inn penger til nødvendig fornyelse av vogner til bruk i oppdragskjøring med hest. De sier selv «Våre gamle oppdragsvogner må byttes ut etter lang tjeneste, det er jammen dyrt, og vi trenger hjelp til å kjøpe ny vogn. Det er et verdifullt bidrag til barn, unge og gamle i nærmiljøet, da vi bruker mye hest og vogn til manges glede.» Ensjø Aktuell Informasjon vil hjelpe til og har laget denne saken for å spre oppfordringen om å støtte prosjektet!

Til deg som ikke kjenner til Kampen Økologiske Barnebondegård, så er dette svaret: «På Kampen, mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø ligger det et lite rødt hus. Dette er Kampen Økologiske Barnebondegård. Stedet ble startet våren 1994.

Tanken om en bondegård i byen startet som et ønske fra tre jenter som deltok på en idékonferanse på Kampen i 1991. De syntes det var for lite dyr i nærmiljøet, og ville ha en bondegård.

Noen voksne tente på tanken og snøballen begynte å rulle. En tidligere skolehage ved Kampen skole ble tatt i bruk, og ved hjelp av dugnadsinnsats, sysselsettingsmidler, midler fra Miljøbyen og Oslo kommune sto gården ferdig til åpning våren 1994. Siden den gang har bondegården på Kampen huset små og store dyr, og tatt i mot barn og voksne som får lære om husdyr, gårdsliv og grønnsaker.

Vi har omtrent 100 000 besøk i året som fordeles over pedagogisk tilrettelagte tilbud, arrangementer og enkeltbesøk på åpen gård.»

De som bor på Ensjø og som har deltatt ved Julegrantenning på Malerhaugen har sett at julenissen blir kjørt rundt av hest og vogn fra Kampen Barnebondegård. Kampen økologiske barnebondegård er åpen for alle, har du ikke vært innom så er Barnebondegården åpen om du ønsker å komme innom. Se åpningstidene på nettsiden!

Vil du bidra litt til nærmiljøet og hjelpe Barnebondegården med å skaffe seg ny vogn, da kan du støtte med penger. Det kan du gjøre på 2 måter. Via spleis se lenke under eller du kan gjøre det via vipps. Alle bidrag hjelper.

Støtt via Spleis

«Ved å støtte denne spleisen bidrar du til at vi har mulighet til å kjøpe nye vogner som vi kan bruke under oppdragskjøring. Vognene våre er med på å bidra til engasjement blant barn, unge og eldre, og brukes mye i rundkjøring og kanefart med barn!»

Her er lenken til spleis 

 

Støtt med Vipps

Du kan vippse valgfritt beløp til Kampen Barnebondegård. Gå inn på vipps, velg kjøp og betal. Legg inn nummer 11189 (vaffelboden) legg inn ønsket sum og merk betaling med «vogn»!

Har du gode kontakter?

Skulle du tilfeldigvis ha gode kontakter i miljøer som produserer vogner eller har tilgang på vogner, som Kampen Barnebondegård kan kjøpe eller overta for en vennepris, så må du gjerne benytte dette kontaktnettet nå. Hvis du er seriøs og kan hjelpe, kontakt dagligleder på Kampen barnebondegård på e-post heidi.tonnesen@bgo.oslo.kommune.no

Da får vi bare vente og så hvor lang tid det tar før den nye vogna er på plass!

Sjekk facebooksiden til Barnebondegården 

Sjekk hjemmesiden til Kampen Økologiske barnebondegård

Bildene i saken er gjengitt med tillatelse fra Kampen Barnebondegård!