Innbrudd på puben/spisestedet Øst i Vålerenga stadion – i nabolaget til Helsfyr og Ensjø

IMG_5164 IMG_5157

Det har natt til lørdag vært innbrudd på puben/spisestedet Øst som ligger i Vålerenga stadion/ Intility Arena på Valle Hovin. Etter det Ensjø Aktuell Informasjon erfarer har det vært en tyv som med en stor stein har knust inngangsdøra på stedet.  Det var store mengder glass fra inngangspartiet utover gulvet og tyven hadde også knust og rotet mye bak bardisken. Vedkommende hadde tatt med seg to kassaskuffer fra stedet.

Kilder som Ensjø Aktuell informasjon har snakket med opplyser at hele episoden er fanget opp på overvåkningskameraer. Disse filmene viser at tyven har vært raskt inn og ut av lokalet og at tyven tok seg fra stedet på sykkel i retning gangveien langs E6.

Ved en tilfeldighet var jeg som skriver Ensjø aktuell Informasjon på sykkeltur i området i dag og fant da de to kassaskuffene på Helsfyr gravlund. Jeg tok kontakt med politiet og ble værende på stedet til politiet kom og hentet de to kassaskuffene, i dag ca 14.30.  Skuffene inneholdt kun vekslepenger i mynt og den ene var skadet men uåpnet, mens den andre var brutalt åpnet og tømt for innhold. Den som var uåpnet ble funnet inne på gravlunden rett ved kapellet og porten ut til gangveien der man kan krysse under E6. Den andre skuffen som var ødelagt ble funnet i andre enden av gravlunden rett i nærheten av utgangen mot Bryn brannstasjon.

Øst skrev på sin Facebook side tidligere i dag at de av tekniske grunner måtte åpne senere og dette innbruddet var grunnen til det. Øst åpnet rett over kl 1500 når det var ryddet opp og man igjen kunne benytte den ene kasseskuffen som var gjenfunnet.

Det store spørsmålet i denne saken er hvem som er dum nok til å gjøre et innbrudd mot et sted der mange Vålerenga supportere fast drikker øl og spiser mat. Denne tyven skal nok være glad for at opptaket er levert til politiet og ikke delt på Vålerenga klanen sin nettside, for da ville vedkommende gått noen utrivelige dager i møte.

Det kan være at flere steder i området rundt Helsfyr/Bryn har hatt besøk av tyven denne natten. Har du video overvåkning i området og ser en mistenkelig mannsperson  med eller uten sykkel i området Helsfyr/Bryn i tidsrommet 0200 til 0400, så kan politiet kanskje være interessert i opptakene.

Sjekk Øst sin Facebookside

Les sak om at Øst åpnet

Vålerenga stadion (17) Øst 011