Ensjø Aktuell Informasjon har 10 års jubileum som blogg!

IMG_5154 (2)

Ensjø Aktuell Informasjon har blitt 10 år, så her kommer det litt selvskryt. Jeg som skriver denne bloggen har vært bosatt på Ensjø siden 1999 og er opptatt av lokalmiljøet her. Jeg har gjort dette til min lille hobby, samt for å holde meg selv orientert og dokumentere det som skjer her. Det skrives om saker fra Ensjø eller fra nærområdet som jeg finner interessante. Jeg forsøker å være så lokal at saken ikke blir laget hvis jeg ikke kan få Ensjø med i tittelen på saken. Det er flott om du som kikker innom bloggen også får litt informasjon, oversikt og kunnskap på hva som skjer på Ensjø.

Bloggen har vært på 3 forskjellige plattformer og det er skrevet nærmere 1400 enkeltsaker. Det startet 4.august 2008 med en enkel blogg som het «Ensjø» på Blogspot.com. Deretter så skiftet den til «Ensjo.origo.no» på Origonettverket og tilslutt så ble det «Ensjo.org» på en wordpress plattform som ble satt opp 1.juli 2013. I tillegg til bloggen så finnes det side og gruppe på Facebokk. Det gjøres også oppdateringer på Twitter og det legges ut videoer på Youtube.

I løpet av disse 10 årene så har det vært skrevet om mange forskjellige saker, men siden dette er et lite hobbyprosjekt for en som har mange jern i ilden så kommer det saker litt uregelmessig. Sakene er i hovedsak interessante for deg som bor, arbeider eller er opptatt av ting som skjer på Ensjø. Det er mest saker om utbygginger, reguleringsplaner, offentlighøringer. Det er en del om å beskytte grønne områder, passe på parker og grønne plasser som er vedtatt. Folk som har fulgt bloggen skjønner at jeg er skeptisk til høyhus og kraftig utnyttelse av tomter. Da har du også fått med deg at jeg mener at boligenes uteareal skal ligge mest mulig på bakken og ikke på balkonger og tak-terrasser. Det må skapes gode bomiljøer og trivelige områder der folk kan leve når man bygger ut på Ensjø, ikke bare ha fokus på å tjene penger. Jeg prøver å fremsnakke de positive sidene ved Ensjø  som Hovinbekken og andre slike positive elementer. Det skrives også om andre små og store trivialiteter som skjer, slik som loppemarkeder eller sothønene i Teglverksdammen.

De fleste sakene er dagsaktuelle, noen er historiske. Noen av sakene dukker opp og publiseres raskt mens andre saker brukes det lengre tid på. Det leses mye dokumenter og graves litt rundt på nettet og andre steder for å finne dokumentasjon. Noen av sakene kommer etter tips fra folk i nabolaget eller innspill som på forskjellige måter finner fram til meg. Når det skrives saker så prøver jeg i størst mulig grad å lenke til dokumentasjon som underbygger sakene mens andre saker er dokumentert med bilder. I mange tilfeller er sakene også krydret med mine egne meninger. Noen ganger fanger andre nettsteder og nettsider opp saker som publiseres her og benytter disse i sine saker og det er hyggelig. Du som leser må gjerne dele saker om du ønsker det. Det har etter hvert blitt en del som leser bloggen og når jeg startet opp med wordpress plattformen i 2013, så satte jeg en teller nederst i høyre hjørne og denne viser nå over 3,8 millioner sidevisninger.

Jeg forsøker å holde en klar linje på skillet mellom annonser og saker. Det vil si at ingen av sakene som skrives på bloggen er sponset eller betalte, men det er noen reklamebanner på siden som gir noen inntekter. Jeg skriver om bedrifter og næringer som holder til på eller etablerer seg på Ensjø. Jeg oppfordrer også til at folk benytter og bruker disse lokale bedriftene, hvis ikke så forsvinner de igjen. Dette er ikke betalt reklame, men redaksjonelle saker.

Jeg er til vanlig ikke så opptatt av liker klikk og følgere, når jeg skriver saker til bloggen. Men på en dag som denne, når det likevel kommer litt selvskryt, så vil jeg oppfordre folk som følger bloggen til å like og dele både gamle og nye Ensjø saker fra bloggen og facebook siden på sosiale medier. Du må gjerne like og følge bloggen på Facebook og på twitter om du ønsker det.  Har du et tips om en sak som kunne passe i bloggen, så må du gjerne sende det på Ensjo@ensjo.org

 

Som en oppsummering håper jag at du som leser bloggen noen ganger blir glad, oppgitt eller provosert. Jeg håper at du får informasjon som du føler nyttig, interessent eller bare trivelig. Jeg håper også at bloggen skaper engasjement og aktivitet/handling. Jeg er veldig usikker på om det blir 10 nye år med blogg, men en liten stund til blir det nok.

Til slutt er det bare å takke for at du leser og er innom Ensjø Aktuell Informasjon!

 

Vil du like og følge Facebook siden til Ensjø Aktuell Informasjon? 

Vil du følge Ensjø Aktuell Informasjon på Twitter