Øst – ny pub og spisested på Valle Hovin i nabolaget til Ensjø /Helsfyr

Øst 004 Øst 011

Ensjø området har fått et nytt spisested som heter Øst og som ligger på Valle Hovin i lokaler tilhørende Vålerenga stadion. Stedet har vært åpent i en uke når jeg var innom. Stedet betegnes som en Pub/Restaurant med gastro preg og med tilsnitt av fotball. Det vil si at det finnes små og store bord som kan flyttes rundt og det finnes båser langs den ene veggen og mange TV skjermer.

Øst tar sikte på å være en plass for alle som ønsker å ta en matbit eller litt drikke i lokalmiljøet, men stedets plassering vil nok kunne oppleves som et sted der mange tilhengere av Vålerenga vil være synlig tilstedte, spesielt de helgene Vålerenga spiller hjemmekamp.  Øst skal være åpnet alle dager fra kl.1130/1200 til kl.2300, men med utvidelse i helga til kl. 0100.

Øst har 80 sitteplasser inne og 150 sitteplasser ute og uteserveringen kan økes betydelig når det spilles fotballkamper på stadion. Uteserveringen er plassert slik at det vil være mye sol på ettermiddager og kvelder.

Av servering så er mat utvalget satt opp med en fast dagens rett som skiftes ut hver dag. I dag Chilli con carne som var utsolgt når jeg besøkte stedet (lørdag kveld) ellers Burgere, pizza og Ribbs. Drikkevarene kommer i hovedsak fra Ringnes og en halvliter Frydenlund koster kr 78.- men det finnes utfyllende flaske utvalg. Stedet har alle rettigheter, så man kan servere sterkere drikker enn øl.

Jeg snakket med den som driver stedet og vedkommende var åpen på at man i rette sammenhenger også kan leie ut hele stedet til bedrifter eller privatpersoner og lage spesial menyer etter kundens ønsker, ved slike anledninger. På vei ut av lokalet var det flere som kunne bekrefte at det var god mat på stedet.

Som Ensjø aktuell informasjon alltid sier i alle slike saker, stikk innom og sjekk ut stedet. Hvis vi ikke bruker de nye tilskuddene på spisefronten på Ensjø området, så forsvinner de

Siden stedet er så nytt så kommer nettsiden først på tirsdag, men facebook siden deres er her:

Øst 014 Øst 015

Øst 017 Øst 013

Øst 012 Øst 007

Øst 010