Ingen kunstis på Valle Hovin i år, kanskje det blir naturlig is i desember – i nabolaget til Ensjø!

 

Denne helga skulle ha vært den første med kunstis på Valle Hovin, slik har det vært i mange år. Dessverre så blir det ikke kunstis på Valle Hovin i år og det er førstegangen på 53 år. Nå kommer ikke dette som en stor overraskelse for allerede i september ble det klart at fryseanlegget var ødelagt. Oslo kommune har prøvd å reparere det utrangerte kunstisanlegget og de har gitt opp å få orden på ammoniakkanlegget som er nødvendig for å fryse banen.

Det betyr at Valle Hovin kun vil få is om kulda kommer og blir værende. Da skal man forsøke å legge naturlig is på Valle Hovin. Det vil derfor ikke bli organisert skøyteidrett på Valle Hovin, men anlegget vil hvis man får natur is bli åpnet for publikum.

Det er Bymiljøetaten som har driftsansvaret for anlegget, men her må man nok legge skylden på politikerne og spesielt Byrådet i Oslo som i flere år har kjent til situasjonen og som har diskutert skøyteanlegget. De har landet på at man skal utrede hva som skal skje.

Konsekvensen for deg som har brukt Valle Hovin er at du nå ikke kan bruke anlegget annet enn om «værgudene» gir kuldegrader og kaldt vær. For deg som er desperat og vil gå på skøyter, så er Frogner stadion åpent. De åpnet sin kunstis bane 1.november.

 

Aktiv skøyteklubb jobber med å få til skøyteskole, les mer her

Les Facebook siden JA – is til alle og tak over valle

Nrk skrev dette i september om Valle Hovin

Se lenke til Frogner stadion

Les sak fra oktober 2018 om åpning av skøyte sesongen på Valle Hovin