Hovinenga barnehage på Valle Hovin/Helsfyr åpnet denne uka – i nabolaget til Ensjø

 

 

Da har Ensjø området fått enda en ny barnehage. Det er Hovinenga barnehage i Innspurten på Valle Hovin som åpnet for barn, på mandag denne uka! Personalet hadde første arbeidsdag 4.januar. Ensjø aktuell informasjon har tidligere skrevet om barnehagen, det var i august 2020 når Oslo kommune overtok lokalene.

Siden starten på januar har alt vært klart og nå i midten av måneden har barnehagen åpnet. Den har 2 småbarns baser fra 0 til 3 år og 2 baser for store barn fra 3 til 6 år. Den består dermed av 4 baser med ca. 54 barn i alderen 0-6 år og det er totalt 12 årsverk. Barnehagen har et innvendig areal på 729 m² og et opparbeidet uteområde/lekeområde på 1216 m2.  Barnehagen er fulltegnet.

Styrer av Barnehagen Ronny Storli er meget fornøyd med arbeidsplassen sin og ser også at barna trives i den helt nye barnehagen. Han og personellet hadde to uker sammen på bli kjent og legge til rette for det pedagogiske opplegget samt tilrettelegge for Oslo standard i barnehagen før barna kom.

Denne barnehagen bidrar til en styrking av barnehagedekningen i området. Når boligprosjektet Hovinenga skulle bygges, så måtte man rive den gamle barnehagen på området som het Innspurten barnehage. Nå har Valle Hovin området fått styrket barnehage dekningen igjennom at det tidligere er etablert en barnehage som heter Valle Hovin Idrettsbarnehage og ligger i Vålerenga stadion og nå har Hovinenga barnehage kommet på plass. Da er det to barnehager på et område som tidligere bare hadde en barnehage. Det er positivt!

I august 2020 åpnet Ensjø Torg barnehage og i august 2019 åpnet Petersborg barnehage. Det er planlagt flere barnehager i området og byggearbeidene på Malerhaugveien 20 og 28 er kommet i gang og her skal det bli ytterligere 2 barnehager som står klare om ca.2 år.

Les sak fra august 2020 om denne barnehagen

Både innvendig og og utvendig er det flotte arealer og områder