Ensjø / Helsfyr området får enda en ny barnehage – den åpner i januar 2021

I boligprosjektet Hovinenga som er bygget på Valle Hovin og som er ferdig innflyttet, ligger det i første etasje lokaler som skal brukes til barnehage. Kommunen har overtatt lokalene og det har startet opp innvendig og utvendig arbeid med barnehagen.

Ensjø aktuell informasjon har ventet på informasjon og søkt etter info om denne barnehagen, uten å finne veldig mye. Kontakter til kommunen har heller ikke resultert i så mange svar/avklaringer. Men nå har det startet å skje saker og ting. Det har også blitt klart når barnehagen skal åpne.

I en utlysning på Finn kan man lese at Hovinenga barnehage åpner januar 2021 i nye moderne lokaler ved Valle Hovin. Barnehagen får 4 baser med ca 54 barn i alderen 0-6 år og totalt 12 årsverk. I andre dokumenter har jeg funnet ut at barnehagen vil ha et innvendig areal på 729 m² og et opparbeidet uteområde/lekeområde på 1216 m2. I utlysningen søker Bydel Gamle Oslo etter en person som har sterk gjennomføringskraft og som kan være en inspirerende, tydelig og tilstedeværende leder for de ansatte i denne barnehagen.

Ensjø aktuell informasjon har tidligere skrevet om at Ensjø Torg barnehage åpner i august. Nå som det har kommet informasjon om at Hovinenga barnehage åpner i januar, så bedrer dette barnehage dekningen på Ensjø området.

Det at denne barnehagen åpner i januar så er vel det utenfor det som er det vanlig barnehage inntaket i Oslo. Hvordan og når disse plassene blir utlyst, har jeg ikke noe kunnskap om.

Når boligprosjektet Hovinenga skulle bygges, så måtte man rive den gamle barnehagen på området som het Innspurten barnehage. Nå har Valle Hovin området fått styrket barnehage dekningen igjennom at det tidligere er etablert en barnehage som heter Valle Hovin Idrettsbarnehage og ligger i Vålerenga stadion og nå kommer Hovinenga barnehage på plass. Da er det to barnehager på et område som tidligere bare hadde en barnehage. Det er positivt!

Ps! Har du lyst til å søke stillingen som leder av Hovinenga barnehage, så er fristen 15.august!

 

Les stillingsutlysningen

Les om Ensjø torg barnehage