Gladengveien 3 på Ensjø rives for å gjøre plass til boliger

Da er arbeidet med å rive det gamle Ford bygget i Gladengveien startet opp. Denne uka har man startet med innvendig rivning. Det er satt fram store containere der rester av vegger og inventar kastes. Det er i tillegg kjørt frem 2 gravemaskiner som skal benyttes til rivningen av bygningskroppen. Det er også startet grave arbeider på den store parkeringsplassen for å legge om strømmen til området.

I 1965 åpnet Ford et av Europas mest moderne bilanlegg på Ensjø. Dette ble hjemmet og hovedsete for Ford forhandleren og familiebedriften Røhne Selmer. Nå er det andre tider på Ensjø og allerede i mars 2020 flyttet bilbutikken til nytt bygg i Strømsveien 181 på Alnabru. Da er det klart for boliger på eiendommen, som ligger sentralt på Ensjø.

Selmer Eiendom skal til sammen bygge 206 leiligheter på eiendommen i Gladengveien 3 til 7, der bilbutikken Ford holdt til tidligere. Det blir bygget 4 boligblokker på området, der de to fremste mot Gladengveien vil få næringslokaler i første etasjen. Salget av leiligheter har pågått siden oktober 2019.

Nå er arbeidet med å fjerne over 50 år med bilhistorie i gang.

Les om nabovarsling for arbeidet som utføres

Les om boligprosjektet Locus Ensjø på hjemmesiden til prosjektet

Les tidligere sak om Gladengveien 3 til 7