Fyrstikktorget på Helsfyr får ny dagligvarebutikk i slutten av september – i nabolaget til Ensjø

Det er mange som har lurt på hva som skulle flytte inn i lokalene etter at Rema 1000 la ned butikken på Fyrstikktorget i midten av 2019. Det tok litt tid før det skjedde noe.

For ikke så lenge siden så startet man å pusse opp lokalene og nå har det kommet opp skilt/plakater som forteller at butikkjeden Joker åpner matvarebutikk i lokalene. Åpningen er planlagt til slutten av september.

Dagligvarekjeden Joker forvaltes og driftes av Kjøpmannshuset Norge AS, NorgesGruppens største profilhus. Joker består av 466 butikker spredt over hele Norge. De sier på sine nettsider at de er lokalbutikken som dekker dine behov for daglige forbruksvarer og lokalt etterspurte tjenester.

Hvor lenge det blir butikker på Fyrstikktorget er usikkert. Eieren av Fyrstikktorget med adresse Karoline Kristiansens vei 1-9, Stor Oslo Eiendom har planer om å bygge om og bygge boliger og hotell mm. på den eksisterende eiendommen. Stor Oslo Eiendom kjøpte eiendommen i starten på 2019.

Planprosessen går imidlertid ikke helt på skinner når man vil bygge høyhus på 24 etasjer på området og ikke har noen planer om å følge rådene som plan og bygningsetaten anbefaler. Men det er får være en annen sak, til senere!

De som bor nærme Fyrstikktorget kan i mellomtiden glede seg over at om ikke så lenge får en Joker dagligvarebutikk i nabolaget.

 

Les om Spar som åpnet butikk på Ensjø

Les om Rema 1000 som åpnet butikk på Valle Hovin

Les mer om prosjektet på siden til Stor Oslo Eiendom

Les tidligere sak om Fyrstikktorget på Ensjø Aktuell Informasjon