Grunnsteinen til Vålerenga stadion på Valle Hovin ble lagt ned i går – i nabolaget til Helsfyr/Ensjø

Vålerenga ny stadion

På Vålerenga sin 102 års dag kunne man endelig legge ned grunnsteinen til den nye stadion. Det har gått 8 år siden politikerne i 2007 lovet Vålerenga en tomt til stadion. Det var derfor stor glede og høystemning ved den gamle sykkel velodromen på Valle Hovin i går kveld. I går hadde unge og gamle supportere av Vålerenga møtte opp sammen med hardcore gjengen og pampene i klubben samt noen politikkere som ville ha sin del av oppmerksomheten.

Planen er nå at byggearbeidet skal starte i august og man starter med rivning og opprydding før man starter grunnarbeidet med stadion. Hvis alt går som det skal så vil stadionet stå klart i september 2017.

Prisen på herligheten blir ca 700 millioner kroner. Halvparten går til fotballanlegget: tribuner, fotballbane og garderober. Resten blir benyttet til vidregåendeskole, parkering og noe næringsvirksomhet.

Området som Vålerenga fikk kjøpe for kroner 1.- er nye større en selve stadion tomta og på dette skal det bygges boliger og næringsvirksomhet, men dette har Vålerenga solgt videre til andre utviklere for 350 millioner. Denne summen pluss et lån på 400 millioner skal finansiere stadion. Vålerenga har inngått en 25 årig leieavtale med Oslo kommune ved Utdanningsetaten for den videregående skolen, som er med å dekke kostnader til lånet på 400 millioner.

For de som lurer så blir spilleunderlaget  kunstgress og det blir plass til 18.000 tilskuere.

Kjøpesummen på 1 krone ble betalt i går i form av et innrammet dokument der kronestykket var behørig innplassert i dokument. Det var Hallstein Bjercke som er Kultur- og næringsbyråd som mottok betalingen på vegne av Oslo kommune. Jeg vil understreke at det muligens er et brudd på Oslo kommune sine økonomi retningslinjer at en byråd tar i mot kontantbetaling for en tomt som kommunen selger, men det gjøres kanskje et unntak i denne saken, som er så offentlig belyst og dokumentert.

PS! Har noen sjekket at skrinet som ble gravlagt fortsatt ligger der eller om det har blitt et trofe på hylla til en skuffet Lillestrøm tilhenger.

Bildene i saken er lånt på VPN sin side (foto: Anders Grydeland/www.grydis.no.) og i linken under kan du se mange flere bilder fra grunnsten nedleggelsen:

Les saken og se bilder på VPN 

Les tidligere sak om Vålerenga stadion på Ensjø Aktuell informasjon

Les saken i Dagsavisen

Les saken i VG

Les saken på NRK

Vålerenga ny stadion  Vif stadion skisse 1 2015