Fiskelykke på Hasle / Ensjø – Det er ørret i Teglverksdammen

Ørret på ensjø Ørret i Teglverksdammen

Jeg som skriver Ensjø aktuell informasjon var ute på en av mine vanlige kveldsturer rundt på Ensjø området tirsdag kveld og traff da på en familie som sto og fisket i Teglverksdammen. Litt usikker på om dette var spøk eller alvor så spurte jeg om det nappet mye og fikk til svar at det var litt fisk her. Jeg så nok litt spørrende ut, men måtte stille spørsmål om hva slags fisk de fikk? Da var svaret ørret!

Men beviset var nærmere enn jeg trodde og mobiltelefonen ble «fisket» opp av lomma og fram ble beviset på fiskelykken fra lørdag 15/7 presentert. Joachim Frivold hadde bildet av Ørret på 0,5 kg tatt i Teglverksdammen. Som om det ikke var nok så ble beviset bekreftet mens vi stod og pratet. Jeg kunne da med selvsyn se at sønnen Bendik Berntsen Frivold hadde napp og nesten fikk opp en ørret, men dessverre falt den av kroken før den kom ordentlig opp på land.

Det kan dermed bekreftes at det er fisk i Hovinbekken og spesielt i Teglverksdammen på Hasle/ Ensjø! Dette er et meget flott kvalitetstegn på dette anlegget. Når både fugl og fisk trives der så viser det veldig gode kvaliteter.

PS! For ordenskyld kan nevnes at fisken på bildet ble sluppet ut i vannet igjen, etter at bildet var tatt.

Jeg har tidligere fått bilder av fisk som kan se ut som abbor og som er fotografert i Hovinbekken langs Gladengveien, men har vært noe skeptisk til at dette kunne være sant. Spesielt med tanke på at bekken var så ny. Må derfor beklage at jeg ikke trodde på deg Stine. Bildet du tok er presentert i bunnen av denne saken.

Les sak om sothønene i Teglverksdammen

Les sak om fuglelivet i Teglverksdammen

 

Fiskere

Fisk i hovinbekken langs gladengveien