Veldig lokal sak om dyr på Ensjø – Hvor mange fuglearter er det i Teglverksdammen ved Hasle?

Teglverksdammen 056 vår måker 049

Som du sikkert skjønner så er Ensjø aktuell informasjon en blogg som skriver om smått og stort som rører seg på Ensjø og rundt på Ensjø området. Dette er en slik sak om det som er smått i den store helheten, men ikke mindre interessant.

Hvor mange forskjellige fuglearter tror du det finnes i Teglverksdammen? Jeg har derfor brukt litt tid på å sjekke det ut. Verktøy er varmt tøy, en pose med brød samt kamera og litt tid foran PC for å finne navn på det som er fotografert.

Et øyeblikksbilde fra en times observasjon Søndag 16.april og mandag 17.april. Hva har jeg funnet ut, jo det er 1 Kvinand, 2 Knoppsvaner. Det er 3 sothøner. Det er ca 15 talls stokkender både hannkjønn og hunkjønn.

Det finnes også veldig mange Hettemåker, en del Gråmåker og noen Fiskemåker og jeg har sett en Sildemåke. Da har jeg ikke tatt med de fuglene som ikke er i vannet, slike som Due, Trost, kråke og Skjære.

Som en oppsummering kan man si at det er minst 8 forskjellige fuglearter som bruker Teglverksdammen. Hvis det er noen ornitologer som leser bloggen, så bær over med en amatør som skriver om fugler!

Hvis du er litt mer enn middels interessert i fugler og dyreliv, så kan jeg også opplyse om at det finnes en egen blogg om dyrelivet i Hovindammen på Ensjø. Den skrives av en som er mye mer ekspert på fugler enn undertegnede. Den er verdt å ta turen innom for en kikk.

Bloggen om Hovindammen finner du her.

Les sak om Grevling på Ensjø

Les tidligere sak om svaner

Sothøne

Teglverksdammen 067 vår måker 020

Sildemåke og Kvinand

Teglverksdammen 025  vår måker 049

Hettemåke

Teglverksdammen 008 vår måker 017

Stokkand

Teglverksdammen 042 Teglverksdammen 002

Gråmåke

vår måker 051 vår måker 036

Fiskemåke

vår måker 035 vår måker 083

Knoppsvane

Teglverksdammen 072 Teglverksdammen 056