Det nærmer seg Guns N Roses konsert på Valle Hovin – i nabolaget til Helsfyr / Ensjø

Guns n Roses IMG_4845

På torsdag 19.juli vil det bli mye folk og mye trafikk på ettermiddagen og om kvelden/natta i forbindelse med Guns N Roses konserten som avholdes på Valle Hovin. Det er sendt ut varsel til de omkringliggende beboere om at arbeidet med konserten starter 4 dager før, det vil si søndag 15. juli. Det vil da bli satt opp scene og det rigges klart til konsert. Arbeidet vil pågå i tidsrommet kl. 0800 til kl 1900 alle dager. Det er også varslet om at det rett etter konserten den 19. juli vil bli nedrigging fra kl 2300 og fram til kl. 1900 fredag 20 juli.

Live Nation som arrangerer konserten sier at det onsdag 18.juli vil være lydprøver i perioden ettermiddag og fram til kl. 2000, samt at det på konsertdagen vil være lydprøver og aktivitet på scenen fra kl 1100 til dørene åpnes kl 1630.

Det vil nok allerede mandag bli aktivitet med sikkerhets arbeider slike som oppsetting av gjerder, adgangskontroll og gjøre klart for logistikk av forskjellig slag. Allerede i dag er man i gang med å sjekke ut nødutganger og man har snekkere i gang som jobber med å lage en nødutgangs trapp opp fra Valle Hovin og opp til Vålerenga Stadion delen.

Når det gjelder Valle Hovin så er jo dette en velprøvd og effektiv konsert arena. Likevel er det noen nye utfordringer. Vålerenga stadion er bygget siden sist konsert og det tidligere oppmarsj området foran stadion er nå en byggeplass for boliger. Derfor vil man nok ha tenkt litt kreativt fra Live Nation når det gjelder å gjerde inn områder der publikum kan komme inn på området og innenfor sperringene, slik at man kan selge drikke i ordnede forhold. Det betyr ogsa at du som erfaren bruker av Valle Hovin må tenke nytt og følge med på hvordan det nå ser ut.

Så til oss som bor i området så er det bare å forvente mye folk på Ensjø og Helsfyr torsdag 19.juli og skal du ut å reise eller bruke bil så anbefales det ikke å bruke Grenseveien i perioden 1500 – 1900 og 2230 til 2350 som er de periodene det vil være mest folk på vei til eller fra konserten.

Hvis du skal på konsert så anbefales det å benytte kollektivtrafikk buss og T-bane. Det anbefales ikke å benytte bil da det er få parkeringsplasser i området. Velger du likevel å bruke bil så husk at det er beboerparkering og avgiftsbetaling på alle offentlige parkeringsplasser frem til kl 2000. Det finnes også en del lokale næringsdrivende med parkeringsplasser i nærområdet som blir kremmere når slike store konserter skjer og da kan parkeringen koste fra 300 til 500 kroner denne kvelden.

Til deg som velger å bruke beina eller kollektivtrafikk så kan det anbefales å benytte lokale spise og drikkesteder på veien til Valle Hovin. Det nærmeste stedet som ikke er konsert arenaen er Øst som ligger i stadion anlegget. Her er de rigget for mat og drikke til mange tusen mennesker (som det pleier å være på Vålerenga sine hjemmekamper) og de kommer sikkert til å ha fullbemanning og tankene fulle til denne torsdagen. eller så finnes det flere alternativer i kategorien Restaurant/Kro/kafé med mat og drikke i nærheten:

 • Boulangerie M, Stedet ligger i Sigurd Hoels vei på torget i Tiedemannsbyen.
 • Brick Lane Café, Stedet ligger ved Fyrstikktorget på Helsfyr.
 • Hy’s Sushi og asian dining, Stedet ligger i Marienfryd høyblokka ved Tiedemannsparken.
 • Karoline Pub og Spiseri, Stedet ligger midt inne på Fyrstikktorget i karoline Kristianssen vei.
 • Kampen Bistro, Stedet ligger i krysset Bøgata/Nittedalsgata på Kampen
 • Lille Kampen, Stedet ligger i Nittedalsgata vis a vis Kampen Bistro på Kampen
 • Safe as Milk, Stedet ligger i Gladengveien 4 (ved Rema 1000).
 • Scandic Helsfyr hotell, Stedet ligger ved innkjøringen til Valle Hovin området med innkjøring fra Innspurten.
 • Øst, Stedet ligger i Vålerenga stadion på Valle Hovin området med innkjøring fra Innspurten.
 • Smia, (Opplandsgata på Vålerenga)
 • Galgen i Strømsveien

Det er også 2 puber/barer uten mat i nærområdet.

 • Kampen Pub i Hedmarksgata
 • Vålerenga Vertshus i Hedmarksgata

God konsert!

 

Her kan du se lenke til spisesteder på Ensjø

Her kan du lese sak om prisene på øl i Ensjø området

Sjekk ut Facebook siden til Guns N Roses

 

Guns n Roses a IMG_4842

IMG_4835 IMG_4833

IMG_4830