Det er ikke alle på Ensjø som får parkeringsautomat i nærheten når beboerparkeringen trer i kraft 22. januar

G9 G97 og G7 024 utsiktskvartalet hovinbekken 3 029

Som mange kanskje har fått med seg så har byrådet/Bydel Gamle Oslo vedtatt at det skal bli beboerparkering i store deler av Oslo sentrum og i Gamle Oslo, som er vår bydel. Det har vært forsøk med beboerparkering i deler av bydel Gamle Oslo siden 2009. Ordningen gjøres nå permanent.

På Oslo kommune sine nettsider kan man lese følgende om beboerparkering. «Målet med innføring av beboerparkeringsområder er å sikre best mulig tilgjengelighet til offentlige parkeringsplasser for de som bor i Oslo. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten. Når et område får beboerparkering vil eksisterende gratis offentlig gateparkering avgiftsbelegges. Området skiltes og vi setter ut P-automater. I tillegg plasseres det også ut P-infoskilt som viser vei til nærmeste automat.»

I Malerhaugveien på Ensjø har det dukket opp slike automater og skilt. En betalingsautomat står i Malerhaugveien oppe ved Grenseveien og i andre enden av veien finner man et infoskilt. Det betyr at du må gå et ganske langt stykke hvis du ønsker å betale med mynt eller kort. Det enkleste, hvis du skal benytte beboerparkering ofte, er å laste ned betalings appen. Det er også mulig og betale via SMS.

I en tidligere sak om beboerparkering har jeg oppgitt 8.januar som startdatoen, men på kommunens sider kan man nå lese at beboerparkering i Gamle Oslo starter 22.januar.

Betalingen på Ensjø området blir beregnet i takstgruppe 3/gul som koster deg: 1 time 25 kroner, 2 timer 51 kroner, 3 timer 77 kroner, 4 timer 103 kroner, 5-24 timer 129 kroner. Det er betaling i tidsrommet 09:00-20:00 og man kan i teorien stå parkert i ubegrenset lengde så lenge man betaler innenfor klokkeslettet som er avgiftsbelagt.

Du kan lese mer på kommunens sider om dette og der kan du også søke om beboerparkering

Les tidligere sak om beboerparkering

Les mer om beboerparkering på kommunen sine hjemmesider.

Mer detaljer om beboerparkering

Lenke til kart

G9 G97 og G7 027 beboerparkering

beboerparkering kart