Beboerparkeringen nærmer seg for oss som bor på Ensjø – trer i kraft 8.januar!

utsiktskvartalet hovinbekken 3 029 beboerparkering kart

Som mange kanskje har fått med seg så har byrådet/Bydel Gamle Oslo vedtatt at det skal bli beboerparkering i store deler av Oslo sentrum og i Gamle Oslo, som er vår bydel. Det har vært forsøk med beboerparkering i deler av bydel Gamle Oslo siden 2009. Ordningen gjøres nå permanent.

På Oslo kommune sine nettsider kan man lese følgende om beboerparkering. «Målet med innføring av beboerparkeringsområder er å sikre best mulig tilgjengelighet til offentlige parkeringsplasser for de som bor i Oslo. Ordningen skal også redusere arbeidsreiseparkering og dermed bedre miljøet og luftkvaliteten.

Når et område får beboerparkering vil eksisterende gratis offentlig gateparkering avgiftsbelegges. Området skiltes og vi setter ut P-automater. I tillegg plasseres det også ut P-infoskilt som viser vei til nærmeste automat.

Det er bydelsutvalgene i bydelene som beslutter om sin bydel skal ha beboerparkering og hvor området skal være. Generelt følger beboersonene bydelsgrensene. Enkelte bydeler har bestemt at beboerparkering kun skal innføres i gitte områder eller gater.»

Det tydeligste eksemplet på at det nærmer seg beboerparkering er for eksempel at man i Malerhaugveien rett ved nr. 34 nå har satt opp en betalingsautomat som gjelder for dette. Det vil helt sikkert dukke opp flere slike automater, i ukene fremover.

I Bydel Gamle Oslo ble det innført fast ordning med beboerparkering for de som har hatt prøve ordning fra 30.oktober. De delene av bydelen som ikke hadde prøveordning, slik som Ensjø får dette innført fra 8.januar 2018.

Fra denne datoen må du betale for å parkere i gata eller du må søke om å bli registrert for beboerparkering. Når du har søkt og blitt registrert så kan du kan parkere på parkeringsplasser merket med beboerparkering i bydelen du bor i, og stå der uten tidsbegrensning. Tillatelsen er elektronisk, så du skal ikke ha synlig bevis i kjøretøyet ditt når du parkerer. Tillatelsen gir ikke rett til reservert plass og du kan kun få én tillatelse per person.  Prisen er kr 3000.- per år.

Betalingen hvis du ikke registrerer deg vil på Ensjø området bli beregnet i takstgruppe 3/gul som koster deg: 1 time 25 kroner, 2 timer 51 kroner, 3 timer 77 kroner, 4 timer 103 kroner, 5-24 timer 129 kroner. Det er betaling i tidsrommet 09:00-20:00 og man kan i teorien stå parkert i ubegrenset lengde så lenge man betaler innenfor klokkeslettet som er avgiftsbelagt.

Du kan lese mer på kommunens sider om dette og der kan du også søke om beboerparkering

Les mer om beboerparkering på kommunen sine hjemmesider.

Mer detaljer om beboerparkering

Lenke til kart