Da er det bekreftet at Frelsesarmeens hovedkvarter flytter til Ensjø

Ensjø aktuell informasjon skrev i mars om at det var dukket opp informasjon om at Frelsesarmeens ønsker at deres nye hovedkontor skal legges til Ensjø. I kommunalt saksinnsyn kunne man lese at den eiendommen som kan bli det nye hovedkontoret er Ensjøveien 23 B.

Nå har Frelsesarmeen på sine egne hjemmesider bekreftet at dette skal skje. De skriver «Frelsesarmeen har inngått makeskifteavtale med Höegh Eiendom og Lerka Eiendom om Ensjøveien 23B, i umiddelbar nærhet av Ensjø t-banestasjon.» «Frelsesarmeen får overta en eksisterende kontorbygning til hovedkontor samt bygget et nybygg som skal huse korps (nærmiljøkirke) og andre utadrettede tjenester, i bytte mot eksisterende eiendom på Hammersborg.»

I Ensjøveien 23B står det i dag et kontorbygg som Frelsesarmeen vil bruke mesteparten av, til nytt hovedkvarter. Det er imidlertid også en parkeringsplass hvor det vil bli bygget en ny 1800 m2 stor nærmiljøkirke med arealer også til andre deler av Frelsesarmeens tjenester for lokalmiljøet.

Eiendommen ble i 2010 regulert til bolig, så det vil bli en runde med plan og bygningsetaten før dette kommer helt i mål. Vil du lese mer om reguleringen, så kan du sjekke lenken under til tidligere sak på Ensjø Aktuell Informasjon.

Bilde øverst til venstre Foto: Kristianne Marøy og er hentet på Frelsesarmeene sin hjemmeside.

 

Les saken hos Frelsesarmeen

Les tidligere sak på Ensjø Aktuell Informasjon