Våren er kommet til Ensjø og i Hovinbekken, Teglverksdammen og Hovindammen våkner naturen til liv!

 

Jeg har kikket litt i Hovinbekken, Teglverksdammen og Hovindammen for å se på dyrelivet. Den siste tiden med sol og økende varme har gjort at det blir litt mer liv i naturen. Isen og snøen ble borte tidligere i år enn i fjor, men det kalde været har lagt en klam hånd over utviklingen. Det ser nå ut til å bli litt varmere og det gjør godt for natur og dyreliv.

Det er dukket opp en del ender som nå har kommet til de to dammene, men det er også spennende og se at flere andre dyr har dukket opp. Det er nå 1 stk kvinand på plass, det er i tillegg også kommet 2 sivhøner og flere sothøner i Teglverksdammen. I Hovindammen er det ender og Sothøner samt noen gjess. I Hovinbekken er det for det meste ender som har tilhold.

Sothønene er liksom kjendisene som to år på rad har fått unger i Teglverksdammen, så blir det spennende å se om det blir et nytt kull med unger på sothønene.

Det er flott å ha slike grønne områder liggende tett på boliger og turveier, nesten midt i byen. Det er en flott trivselsfaktor som er mye verdt og som vi må beskytte og ta vare på!

Les tidligere saker om Teglverksdammen!

Les om dyrelivet i området

Sjekk ut bloggen om Hovindammen