Stolpejakten 2018 – 14 stolper finnes på Hasle, Valle Hovin, Helsfyr og Ensjø området.

stoplejakten (8) stoplejakten (6)

Hva er stolpejakten tenker du? Eller kanskje har du sett flere av stoplene/pinnene som er satt ut langs gangveier og turstier, som er grønne på toppen med et nummer/kode og en QR kode og tenkt hva er det der? Her er svaret!

«Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen, slik at man kan scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og gamle; inaktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere – eller de som rett og slett ønsker å gjøre seg bedre kjent i byen og distriktet. Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet.

Stolpejakten er et gratis tilbud. Kart og info vil være tilgjengelig flere steder i de ulike kommunene, samt her på hjemmesiden. Hovedkart med inntegnede stolper blir i en del kommuner distribuert til alle husstander.»

På Hasle, Helsfyr, Valle Hovin og Ensjø området finnes det 14 stolper som er utplassert i regi av Nydalen skiklubb. Totalt så finnes det 150 stolper i bydelene Sentrum, St. Hanshaugen, Grünerløkka, Sagene, Frogner, Nordreaker og Gamle Oslo.

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). I en del kommuner blir kartmappene også distribuert til alle husstander. Stolpejakten-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*, finner du alle?

*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ – enkel
  • RØD – medium
  • SVART – vanskelig

Hvis dette hørtes interessant ut da er det bare å komme i gang, skaffe seg kartet på papir eller app. Finne fram skoa og starte jakten på stolper. Lykke til!

 

Les om stolpene i vårt nærområde

Les nasjonalt om stolpejakten på hjemmesiden

 

stoplejakten (1)

IMG_3401 stoplejakten (10)