Så var det bare 5 svaneunger igjen i Hovindammen på Ensjø området

Isen er i ferd med å legge seg på Hovindammen på Valle området og dette gjør at svanene får mindre plass og snart må komme seg av gårde. I går gjorde nok en av dem et forsøk på det, men det endte i en ulykke i rundkjøringen på Hasle.  Ifølge vitner ble svanen skadet og senere avlivet på stedet. Har ikke fått dette bekreftet av politiet eller viltnemda enda.

Tidligere i år så forsvant ungen merket L101 og den ble funnet død i Tøyen parken 1.oktober. Nå er ungen merket L106 borte og det er stor sannsynlighet for at den svanen som forulykket på Hasle i går er den forvunnede ungen. Svanen er fjernet, men fortsatt ligger det hvite fjær med blodflekker i området der den døde.

Så da er det 5 unger igjen i Hovindammen sammen med foreldrene. Dette skjer samtidig som isen legger seg  mer og mer på Hovindammen. I dag tidlig var det bare et lite område med åpent vann i dammen, når Ensjø aktuell informasjon var innom.

Om svanene flyr ut før dammen er helt islagt vet jeg ikke, men det begynner å bli lovlig sent å komme seg av gårde. Kanskje det at folk mater svanene, gjør at de holder igjen og ikke flyr vekk.

Les sak om at svaneungene var 6 måneder