Oppfordring til folk på Ensjø og i resten av Oslo!

Det er innbyggerne som stemmer som bestemmer. Hvis du ikke stemmer, så overlater du til noen andre å bestemme. Når du stemmer, så kan du også til det fulle benytte fire års rett til å klage på udugelige vedtak og politikere som ikke skjønner bæret. Eller du kan skryte av at ditt parti og dine politikere gjør det bra!

Hvis du overlater til andre å stemme, så er det bare å bite all sutring og klaging i seg, folk som ikke stemmer har gitt fra seg retten til å klage og de har overlatt til andre og bestemme. Da får de ta det de andre har bestemt.

Noen mener at deres stemme ikke teller. Men ved hvert valg ser man at mandater kan avgjøres med ytterst små marginer. Hver eneste stemme er viktig og hver eneste stemme teller. Det er slik man utøver demokrati.

Valget gjennomføres 8. og 9. september. I år skal du stemme på 2 lister. Det er på partier og lokalpolitikere i bydelen der du bor (Gamle Oslo, for oss som bor på Ensjø) og du skal stemme på partier og politikere som skal styre Oslo.

Det er viktig at flest mulig bruker stemmeretten og er du i tvil så får du finne det partiet som har flest saker som du liker. Liker du politikere fra flere partier, så må du velge ett parti, men du kan føre på politikere fra andre partier nederst på lista (Slengere).

Jeg som skriver Ensjø Aktuell Informasjon har bestemt hva jeg skal stemme og jeg skal stemme på valgdagen. Hvis du ikke har bestemt deg, så er det fortsatt noen dager å tenke på.

Men jeg oppfordrer deg til støtte opp om demokratiet og være med å bestemme og derfor bør du bruke stemmeretten. Husk å ta med legitimasjon!

Godt valg!

Slik stemmer du!

Lurer du på noe om kommunevalget 2019 sjekk her!

PS! Du har også mulighet til å stemme ved kirkevalget 2019. Dette gjør du på samme sted som der du stemmer ved kommunevalget!