Oppdatering om de nye butikkene på Ensjø Torg – Bakeri, dagligvare, apotek og blomsterbutikk

 

Ensjø aktuell informasjon skrev i august 2018 om tilveksten av nye butikker som skulle komme sentralt på Ensjø, beliggende rett ved det nye Ensjø Torg og Ensjø T-banestasjon. Da antydet jeg at de skulle åpne i februar 2019. Det skjer ikke, men nå har jeg hentet inn ny informasjon.

Det blir en tilvekst av næringsdrivende på Ensjø med et tilbud til lokalbefolkningen på Ensjø i 2019. Skanska sitt boligprosjekt Ensjø Torg (del a) hadde innflytting i desember 2018 og i første og andre etasje vil det bli næringslokaler. Her skal det flytte inn apotek, dagligvarebutikk, eiendomsmegler, blomsterbutikk og bakeri/kafe.

Det er dagligvarebutikken som tar de største lokalene ut mot T-banen og torget. Det er NorgesGruppen sin Spar kjede som skal flytte inn i lokalene. Butikken blir på anslagsvis 8-900 kvadratmeter og er nesten like stor som Kiwi og Rema 1000 butikkene som er i området fra tidligere.

Denne butikken vil måtte satse på kunder som kommer gående eller på sykkel. For på dette området vil det ikke være noen parkeringsplasser, slik Rema 1000 og Kiwi har sikret seg. Arbeidet med butikken pågår og i februar har man søkt kommunen om skiltplan. Spar har valgt å åpne i månedsskiftet august/september, grunnet arbeidet Bymiljøetaten utfører foran bygget med torg og vannspeil. Dette arbeidet vil påvirke inngangen til butikken og Spar ønsker en så god start på åpningen som mulig og da må torget bli ferdig først.

På hjørnet av bygget med utsikt både mot Ensjøveien og Ensjø Torg vil det flytte inn en baker/kafe. Det blir fra kjeden Åpen bakeri som allerede har 13 utsalgssteder i Oslo. Tidligere oppga jeg at dette skulle være under merkevaren Blings, det er ikke lengre rett. Det er samme eiere, men man velger deres andre konsept som heter åpent bakeri. Det er lagt til grunn at de åpner en gang i løpet av våren/tidlig sommer, uten at jeg har eksakte åpningsdatoer.

Planene er fortsatt at det langs Ensjøveien skal flytte inn flytte inn et apotek fra kjeden Vitus, dette skjer til høsten.  Det vil også langs Ensjøveien flytte inn en blomsterbutikk, men den ligger her fra før, så den flytter bare over gaten og det er Winther Blomster. Planen er at de skal åpne i løpet av våren/tidlig sommer. Det vil også flytte inn en Eiendomsmegler fra kjeden Notar, men her har jeg ingen ytterligere informasjon.

Så litt nærmere sommeren så er det mulig å stikke innom en filial av Åpen bakeri og litt nærmere høsten så kan man handle på Spar. Du kan allerede nå stikke innom Winther Blomster der de holder til i Ensjøveien 14.

 

Les tidligere sak om dette