Økning av sykkeltyverier på Ensjø og i nabolaget

De siste ukene har det vært flere rapporter om sykkeltyverier i nabolaget. Så tiden er inne for å passe ekstra godt på sykkelen, enten den er elektrisk eller helt vanlig. Sykler blir stjålet fra låste bakgårder, fra boder og sykler klippes løs fra stativer. På facebook grupper fra sameier og borettslag er det de siste ukene blitt rapporter om flere sykkeltyverier!

Det kan se ut som om vi nå møter en økendesituasjon med tyverier og innbrudd i nabolaget. Sørg for at ting er lukket og låst. Ikke la dører eller porter stå åpne. Ikke la ting ligge synlig framme. Lås sykler fast til vegger, stolper og gjerder. Ha øyne og ører åpne.

Noen enkle tips kan stoppe sykkeltyven

  • Lås sykkelramme og bakhjul til en stolpe, sykkelstativ e.l.
  • Bruk en ekstra lås til å låse forhjulet.
  • Bruk sykkellås som er forsikringsgodkjent (FG-godkjent).
  • Parker sykkelen på steder der mange mennesker ferdes.
  • Ikke la sykkelen stå ute om natten.
  • Har du dyr sykkel benytt en god lås.

Det er ikke meningen å skape uro, men nå i slutten på mai og ved inngangen til pinsen kan det se ut til at det er sykkeltyver på ferde og nå er vårt område blitt rammet av en liten tyveribølge kan det se ut som! Det er selvsagt ikke tilfeldig, for når det blir varmt i været, så er det flere som finner fram sykkelen for å kunne bruke den og da er det heller ikke unaturlig at tyvene dukker opp. Så rådet er å passe litt ekstra på sykkelen nå.

(Bildene i denne saken er tilfeldige bilder av låste sykler.)

Les sak fra Finans Norge om sykkeltyveri i 2019