Ny gangbro over Ensjø T-banestasjon koster 25,8 millioner kroner

 Kontraktssignering ENSJØ Morten Sjøli og Siri Anne Mørk

Ensjø Aktuell informasjon har tidligere skrevet om rivning av gangbroen over Ensjø T-banestasjon. Nå har Peab sendt ut en pressemelding om saken, der fremkommer det at prisen blir ca. 25,8 millioner kroner for at Peab Anlegg skal bygge ny gangbro over Ensjø T-banestasjon i Oslo. Gangbroa skal stå klar i løpet av 2018.

Kontrakten ble signert fredag 19. januar av Bymiljøetaten og Peab Anlegg. Prosjektet omfatter riving av eksisterende gangbro med rampe, opparbeidelse av ny gangbro i stål med ramper, trapper, mindre beplantningsarbeider, overvannshåndtering og omlegging av noe teknisk infrastruktur.

− Til sommeren er det nøyaktig fem år siden vi ferdigstilte en ny og topp moderne Ensjø T-banestasjon. Nå får vi legge siste kronen på verket, med en splitter ny gangbro over T-banen. Vi gleder oss til å komme i gang, sier distriktssjef Morten Sjøli i Peab Anlegg.

Eksisterende gangbro er fra 60-tallet, og tilfredsstiller ikke dagens krav til stigningsforhold på blant annet ramper og rekkverk. Vedtatt reguleringsplan for forutsetter at det skal bygges en ny vakker og funksjonell gangbro som legger til rette for rasjonell drift og som er tilpasset nye funksjonskrav og ny planlagt bebyggelse. − Vi starter opp med riving av eksisterende gangbro i påsken 2018. Da er det planlagt stans på alle T-banens linjer østover i forbindelse med andre arbeider på Ensjø T-banestasjon. Broa som etter hvert skal på plass er 84 meter lang. Vi skal også bygge en 44 meter lang rampe og to trapper, opplyser Sjøli.

Foto: Kontraktssignering: Seksjonssjef Siri Anne Mørk i Bymiljøetaten og distriktssjef Morten Sjøli i Peab Anlegg.

Se saken på Peab sine sider 

Les tidligere sak på Ensjø Aktuell Informasjon 

 

bro ensjø t bane 002 bro ensjø t bane 017