Mer utendørskunst har dukket opp på Ensjø – Husk også å besøke lokale kunstnere til helga under Oslo Open.

 

 

Ensjø Aktuell informasjon hadde i mars en liten opptelling av utendørskunst i nabolaget som en oppfølging av tidligere saker på temaet. Nå har det dukket opp flere kunst objekter, eller kanskje mer at jeg er blitt oppmerksom på dem. Noen av dem har stått her lenge!

Det er en skulptur utenfor A inngangen til Grenseveien 84. En skulptur som er laget i metall og som fra siden kanskje kan forestille et menneske. Kikker man ekstra nærme på den, så vil man se at det skrevet mange ord, utrykk og forskjellig tekst på forskjellige språk i metallet. Jeg har ikke funnet ut hvem som har laget den og heller ikke hva den heter.

Litt lengre inn fra Grenseveien så finner vi Helsfyr Atrium som ligger i Innspurten 15, her befinner det seg en stor metallskulptur rett utenfor inngangspartiet. Det er vanskelig å beskrive hva dette kan være og heller ikke her har jeg funnet noe kunstner på dette verket.

Til slutt så har det dukket opp noe gate/vei kunst som kan brukes til lek og det befinner seg i Tiedemannsbyen. Det er i gaten mellom Hagekvartalet og Tiedemannsfabrikken man finner 3 stk steindyr. En Katt, en sel og en krokodille. Heller ikke her har jeg funnet navn på kunstner, men det er nok Selvaag bolig eller de som har hatt ansvaret for utomhus arealene i prosjektet Tiedemannsfabrikken som er de som har satt ut dyrene.

Er du nysgjerrig på slik kunst så er det bare å ta turen innom og kikke. Hvis du leser saken fra mars, så finner du omtale av mer utendørskunst på Ensjø.

Er du opptatt av alle de lokale kunstnerne som holder til på Ensjø, så må du få med deg Oslo Open som skjer til helga. Oslo Open er Norges største kunstfestival og gir publikum mulighet til å se kunst i kunstnerens atelier. Under arrangementet Oslo Open i fjor åpnet 400 av Oslos kunstnere dørene for publikum og det var duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og mulighet for å delta på arrangementer som Åpne Atelierer.

Det finnes 36 kunstnere på Ensjø området som er med på Oslo Open. De finnes på adressene Ensjøveien 8, Stålverksveien 2 og Malerhaugveien 15. Hvis du vil være med på en guidet tur rundt til disse stedene, så skjer det 28. april. Oppmøteplassen er på Ensjø T-banestasjon og turen tar ca 1 time og 45 minutter. Det gjennomføres 3 turer og tidspunktene er: 12.00, 14.00, 16.00. For mere info les saken om Oslo Open fra Mars

Les om utendørskunst på Ensjø i 2019

Les om Oslo Open 2019