Vis hensyn til fugler i hekkesesongen – Også de som er urbane og holder til på Ensjø, Hasle, Kampen og Vålerenga

 

Du har kanskje merket det nå i påsken, det er mye fuglelyder igjennom hele døgnet, men spesielt på morgen og kveld. Det er våren og det varme været som bidrar til at naturen setter i gang med sitt liv!

Vi har nå kommet til hekkesesongen for fugler. I våre nærområder enten det er i trærne på bakken eller i bekker og dammer rundt på Ensjøområdet, så finner du fugler som hekker nå!

Noen fugler er veldig synlige mens andre gjemmer seg så godt de kan. Måker er av den første gruppen. De lager mye lyd og de angriper hvis du kommer for å nærme reiret eller ungen. En Sivhøne vil gjøre alt mulig for å være så usynlig som mulig.

Hvis fuglene skal få muligheten til å legge egg og få fram et nytt kull med unger, så trenger de litt fred og ro. Det betyr at mennesker og dyr ikke må komme nærme og forstyrre dyrene i hekkingen.  Dette gjelder kanskje spesielt i Hovinbekken, Hovindammen og Teglverksdammene. Så herved er oppfordringen sendt!

Sammen med denne saken har jeg benyttet noen bilder av nåværende reir og tidligere reir som ligger på Ensjø området som ilustrasjoner.

Les tidligere sak om fugler

Les om andungene i Teglverksdammen