Julegrantenning på Ensjø og i nabolaget søndag 28.november

Tradisjoner er til for å følges og på Ensjø er det flere steder det er julegrantenning. Det skjer på første søndag i advent, som i år kommer på søndag 28.november. Det finnes to store samlinger i nabolaget som trekker mye folk og det er julegrantenningen på Vålerenga og det er julegrantenningen på Kampen. Begge steder er det et større samarbeid med flere organisasjoner.

På Ensjø er det mer fragmentert. Her holder nesten hvert borettslag/sameie sine egne julegrantenninger, men en av de største er Julegrantenningen som skjer på Malerhaugen. Her har det vært julegrantenning i mange år.

Det kan i år se ut til at de fleste julegrantenningene er konsentrert til rundt kl 1600 til 1800!

Vålerenga – Søndag 28.november kl. 15:45 – 1800 blir det Julegrantenning og fakkeltog med hester ved Vålerenga kirke. Dette arrangeres av Vålerenga Vel, som også selger fakler, og serverer gløgg, pepperkaker og saft. Det blir musikk igjennom at korpset spiller ved julegrantenningen.

Kampen – Julegrantenningen på Kampen er et arrangement med lange tradisjoner. I år blir tenningen av julegrana Søndag 28. november kl 1700 foran Kampen Kirke. Julegrantenningen har vært et samarbeid mellom Kampen skoles musikkorps, Kampen menighet/ Kampen kirke og Kampen vel, som alle deltar i planlegging og gjennomføring.

Malerhaugen – Det blir tradisjonen tro Julegrantenning på lekeplassen på Malerhaugen Søndag 28. november kl 1730. Det blir servert gløgg og pepperkaker, tenning av julegran med gang og sang rundt juletreet og Ekeberg Skolekorps spiller.  Det er Malerhaugen Vel som arrangerer.

Det skjer ting andre steder i nabolaget også. Det har tidligere vært flere lokale arrangementer på Ensjø og i nabolaget. Jeg har ikke funnet så mye info om disse enda i år, men det kommer kanskje senere. Dette er steder som Tiedemannsbyen/Tiedemannstorget, Ellipsen Borettslag, Marienfryd, Lilleberg Borettslag og flere steder! Følg med på lokale annonseringer på Facebook!

Oslo sentrum – Hvis du ikke finner noe som passer for deg, så er et av de største arrangementene som inkluderer julegrantenning på Universitetsplassen ved Karl Johans gate i Oslo sentrum. Der tennes også julegrana kl 1700 den 28.november.

Dette er en flott dag å ta med barn og foreldre ut for å få den første julestemningen. Det skulle ikke forundre meg om at julenissen kommer til et sted nærme deg i år også.

Les mer på Facebook om Vålerenga opplegget

Les mer på Facebook om Malerhaugen opplegget

Les mer på Facebook om Kampen opplegget

Les mer på Facebook om Oslo sentrum opplegget