Jeg er litt forundret over Sporveien og Ensjø T-banestasjon! Det mangler noe?

Ensjø tbane rute info 002 Ensjø tbane rute info 001

Ensjø T-banestasjon ble etter ett år med grave og byggearbeider offisielt åpnet 19.juni 2013. Da hadde stasjonen kostet 225 millioner kroner.

Jeg må ærlig innrømme at stasjonen ser meget bra ut og oppleves som godt håndverk og god kvalitet tvers igjennom. Den gamle åpne stasjonen med fuglekvitter hadde også sin sjarm, men jeg aksepter at ting må oppgraderes og endres.

Det jeg derimot undres ganske mye over er følgende. Det har gått 6 måneder siden stasjonen stod ferdig og den har funnet sin form. Det man derimot ikke har funnet en løsning på er hvor man skal henge opp ruteinformasjonen.

Noe av det første som ble smekket opp på veggene i den nye stasjonen var montere til reklameplakatene.  Sporveien har etter hvert funnet plass til en salgsautomat i et hjørne. Men ruteinformasjonen er fortsatt trykt på store plast firkanter som er stripset fast til stålrammene rundt på stasjonen. Disse stålrammene er faktisk en del av stasjonens kunstverk «Propolis» eller Bikuben som er laget av kunstneren Johannes Vemren Rygh.

På andre stasjoner rundt i byen kan man se at det finnes egne plasser for ruteinformasjon med egne stativer mørke blå i fargen og andre steder finner man mørke blå felter på veggene der den samme informasjonen henger. Men på Ensjø har man ikke funnet noen god løsning på dette.

Dette synes jeg er synd for det som henger der i dag ser litt simpelt ut og gjør at stasjonen ikke kommer til sin fulle rett. Hvem kan få til en løsning på dette?

Les mer om åpningen av Ensjø T-banestasjon!

Se video fra hele bygge prosessen på ett år!

Les sak om de første reklameplakatene på stasjonen!

Se Ensjø T-banestasjon om kvelden!

 

Ensjø tbanestasjon okt 2013  Reklame på Ensjø t bane