Ensjøveien 34 på Ensjø rives for å gjøre plass til boliger

Da er enda en bygning på Ensjø i ferd med å rives for å gjøre plass til flere boliger. Nå er det bygningene i Ensjøveien 34 som står for tur. Dette var tidligere en bruktbil butikk. Dette er den fjerde eiendommen på Ensjø som rives i løpet av mindre enn et år, tidligere er Malerhaugveien 20, 19 til 21 og 28 revet.

I mars flyttet bilbutikken ut og siden da har man ryddet opp og startet demontering innvendig og den siste uka har man fjernet store glassvinduer ut mot Ensjøveien. I går ble det kjørt fram gravemaskin, så i løpet av en uke er nok den første bygningen revet. Det er to andre bygninger på eiendommen og disse følger nok raskt etter. Rivesøknaden ble godkjent av Plan og bygningsetaten 24.april i år.

Det er Neptun Properties som skal bygge prosjektet Ensjølyst på denne eiendommen. Det blir til sammen 82 leiligheter i 2 L formede blokker. I øyeblikket er det 24 ledige leiligheter i prosjektet.

Når prosjektet er bygget så skal også Malerhaugparken være ferdig. Parken skal ligge mellom Ensjøveien 34 og Malerhaugveien 2. Malerhaugparken ble vedtatt i bystyret 6.mars 2013. Parken ligger syd i Ensjøbyen ved Malerhaugen gård. Parken skal få en størrelse på 1618 kvm. Parken får en lengde på 85 meter og en turvei som er universelt utformet. 900 kvadratmeter av parken blir bygget på Ensjøveien 34 og de resterende 600 kvadratmeterne er delvis opparbeidet som plen eller viltvoksende grøntområde, men i øyeblikket ser deler av parken ut som om det tilhører hagene til de boligene som ligger direkte inntil området i dag.

Denne utbyggingen er nok et eksempel på at slagordet fra bilby til boligby gjelder!

 

Bilforhandleren flyttet i mars

Reguleringsplanen ble vedtatt i mai 2019