Her kommer noen bilder og video av de flotte svanene som ligger på rede i Hovindammen på Valle Hovin og Ensjø området.

 

Disse to svanene har holdt på å bygge rede siden starten på april og senere fra ca 12.april lagt egg.  Nå skriver vi 21.mai og det har gått ca 38 dager siden eggene ble lagt. Da er det ikke lenge igjen før de klekkes. Det er de to svanene merket med K745 og U812 som nå hekker i Hovindammen. Dette er ifølge godt informerte kilder første gangen det hekker svaner i Hovindammen.

Ifølge Hakan Billing er svanene nok ca 6 år gamle og U812 ble merket i Holmendammen i 2015, og hadde da en annen partner (U255). K745 ble merket som ungfugl på Kadettangen i januar 2015. Den hekket med annen partner i Frognerparken 2018 (U017). Nå har disse to imidlertid funnet sammen i Hovindammen.

I reiret ligger det 6 egg som venter på å klekke ut. Det er nok nært forestående, da svaner pleier å ruge i 30 til 42 dager. Hunnen som ligger på reiret er veldig opptatt av å snu på eggene og dette har tiltatt den siste uka. Det er viktig at disse to svanene får fred og ikke blir forstyrret i hekkingen.

I mellomtiden kan vi nyte det flotte synet og de to iherdige fuglene der den ene ligger på rede og den andre jager alle andre større fugler som gjess vekk fra området ved reiret!

Les tidligere sak om svanene i Hovindammen