Drive in stemmelokale på Valle Hovin/Helsfyr – i nabolaget til Ensjø

I dag åpnet det drive in forhåndsstemme valglokale på Valle Hovin. Dette ordinære valglokalet er laget slik at alle personer som ønsker å avlegge stemme ved valget skal kunne gjøre dette. Forutsatt at du kommer med bil! I prinsippet gjelder dette alle velgere, men i utgangspunktet er det laget for de som er i korona karantene og ikke kan benytte ordinære forhåndsstemme lokaler.

Du kjører bilen din inn i lokalet/teltet og på samme måte som i alle forhåndsstemmelokaler får du  muligheten til å avlegge stemme. Forskjellen er at du stemmer fra bilen din, og valgmedarbeidere kommer til deg med mobile stemmeurner og tar imot stemmen din gjennom bil vinduet. På bildet viser valgmedarbeider Pia den flyttbare stemme urnen.

Dette valglokalet kan også benyttes av personer som er dårlige til beins eller som har andre utfordringer med å bevege seg. Da kan det være enkelt å stemme fra bilen. Det er innkjøring fra Grenseveien via Innspurten inn på Valle Hovin skøytestadion og du kjører ut via Dronning Margretes vei. Det er skiltet fra Grenseveien.

Dette er nok Norges eneste drive inn valglokale og det er både spennende og interessant at det ligger i nabolaget til Ensjø. Åpningstidene til dette valglokalet på Valle Hovin er fra 10.august til 4.september på hverdager kl 1000 til 1900 og på lørdager er det fra kl 1000 til 1800. Fra 6.til 10. september er det åpent kl 1000 til 2100.

Fra tirsdag 10.august kan du forhåndsstemme i Stortingsvalget 2021. Forhåndsstemming er et alternativ til å stemme på valgdagen 12. og 13. september og kan gjøres helt frem til 10. september.

Ønsker du å benytte andre forhåndstemmelokaler i nabolaget, så finner du de eksempelvis på Tøyen Torg, Grønland Torg, Tveita senter og Bryn Senter.

Les mer på Oslo Kommunes valgsider