Da har det blitt andunger i Teglverksdammen på Hasle/Ensjø

fugler i teglverksdammen 2018 (17) fugler i teglverksdammen 2018 (20)

Trivselen og miljøet i Teglverksdammen blir bare bedre og bedre. Etter en litt kald start på våren, så har det blitt litt fart i kjærlighetslivet til dyrene i dammen. Dette har resultert i at et andepar allerede har fått et kull med 7 unger.

Jeg har snakket med noen fuglevenner som følger ekstra godt med i dammen og de kan avsløre at både Sivhønene og Sothønene har parret seg og nok er i gang med ruge jobben. Så om ikke så lenge vil vi kanskje se flere unger i dammen.

En stor overraskelse og som også må sies å være en nyhet er at 2 toppand hanner og en toppand hun har tatt plass i dammen. Disse er nye og det er nok et bevis på at dammen er attraktiv som hekkeplass, så her kan det også bli litt fart i sakene etter hvert. Den enslige Kvinand hannen (sikker den samme som var der i fjor) holder seg i nærheten av Toppendene og ved første øyekast så kan det se ut som samme type ender. Men ved nærmere studering så ser man forskjellene.

OBS OBS! Den store pekefingeren går til dem som går tur rundt dammen og lar hundene sine gå fritt, det er ikke bra og kan forstyrre/ødelegge for fuglene!

 

Les tidligere sak om fuglelivet i dammen

Les om lykken fra i fjor

IMG_8715 fugler i teglverksdammen 2018 (73) 

fugler i teglverksdammen 2018 (68) fugler i teglverksdammen 2018 (58) 

fugler i teglverksdammen 2018 (5) fugler i teglverksdammen 2018 (9)