Bymiljøetaten har gitt beboerne på Ensjø en liten førjulsgave – Nå renner det ekte bekkevann i Hovinbekken over Ensjø!

hovinbekken-pa-ensjo-1-des-2016-026 hovinbekken-pa-ensjo-1-des-2016-028 hovinbekken-pa-ensjo-1-des-2016-031

Etter en liten kveldstur så kan jeg konstatere at Bymiljøetaten i det skjulte har gitt oss som bor på Ensjø en tidlig julegave. De har satt ekte bekkevann på Hovinbekken.

Fram til nå har den delen av Hovinbekken som har krysset Ensjø bare hatt vanlig kranvann i bekkeløpet for å holde planter og trær i live. Årsaken til dette kom av at JM måtte gjøre ferdig boligene i hovinbekken 2 og deretter opparbeide bekkeløpet mellom Teglverksdammene og det allerede etablerte bekkeløpet i gjennom Tiedemannsparken. Dette arbeidet har pågått for fullt de siste månedene og er nå ferdig.

I kveld 1.desember var det mulig å følge den klukkende og brusende Hovinbekken hele strekningen fra Teglverksdammen over Grenseveien imellom boligene i Hovinbekken 1 og 2 under gangbroen og ned igjennom Tiedemannsparken, følge Bertrand Narvesensvei ned til Gladenga Park borettslag og inn i Stålverksparken der bekken går ned i en kulvert under bakken. Men allerede i løpet av 6 måneder så vil Hovinbekken langs Gladengveien ned til Ensjø T-banestasjon åpne med bekkevann.

Med ekte bekkevann i Hovinbekken så har man nådd en ny milepel i arbeidet med å skape et godt blå grønt bomiljø på Ensjø. Stor takk til Bymiljøetaten som driver disse prosjektene fremover!

OBS! vil imidlertid ta med en liten advarsel Det er farlig å gå på isen på dammene, kulpene og i bekken. Selv om det kan se trygt ut å gå på isen, så må dette betraktes som regulert vann. Det vil si at isen kan fryse til is, men vannstanden på vannet som renner under kan synke (spesielt på Teglverksdammen og Stålverksdammen) da kan det ble veldig vanskelig å komme opp av vannet igjen hvis man går igjennom isen.

Les tidligere sak om Hoinbekken på Ensjø

Se Hovinbekkens forvandling fra 2011 til 2016

hovinbekken-pa-ensjo-1-des-2016-040

hovinbekken-pa-ensjo-1-des-2016-013 hovinbekken-pa-ensjo-1-des-2016-005