Bymiljøetaten bygger parkområde på Ensjø

Imellom Boligselskapene Verkshagen og Ellipsen borettslag på Ensjø har det siden det siste boligselskapet ble bygget, vært en liten grønn gressplen. Området har vært preget av ulovlig parkering og det ligger et avfallsanlegg til et av boligselskapene på området. Dette er en del av den fremtidige Petersborgaksen som skal krysse Ensjø på tvers. Men området har egentlig ikke vært så trivelig og heller ikke mulig å bruke til noe.

Nå er bymiljøetaten i gang med å utvide og oppgradere dette område. De oppgraderer det grønne området og det blir fordoblet i størrelse og blir utbygget med sittegrupper, trær og busker. Det gjør at dette området blir mer naturlig å benytte for beboerne i nabolaget og det blir mer barnevennlig igjennom at det ikke blir mulig å parkere biler ulovlig der lenger. Det vil fortsatt bli en enkel innkjøring til Stålverkshallene og borettslaget.

Området kunne vært litt større, men Ellipsen borettslag har en midlertidig rett til å ha søppelanlegg på deler av dette området. I dag (mandag) så det ikke så bra ut der. Når det grønne området er ferdig med sittegrupper så vil det åpenbart være sjenerende med at søppel flyter utover, slik det gjorde i dag.

17.juni ble det avholdt et åpent møte på Ensjø om parkdragene og en av de politikerne som møtte der var byrådssekretær Rasmus Reinvang, han sa på møtet at han ville ha tips på områder i nabolaget som man kunne få fortgang på. Om det er en direkte sammenheng her skal jeg være forsiktig med å antyde, men at noe skjer er flott!

Denne plassen man nå oppgraderer utgjør en mindre del av Petersborgaksen, men det er en betydelig oppgradering når man lager sittegrupper, planter frukttrær og busker samtidig som man dobler arealet på plassen.

Les tidligere sak om dette området

Oppdatering!

Ensjø aktuell informasjon har i dag mottatt et tilsvar på dette blogginnlegget og det kan du lese her!