Vinden ødela stort tre i Grønvoll alle på Ensjø/Helsfyr

Den kraftige vinden som har vært på Ensjø i dag har medført skader på trær. En av skadene er at den siste gjenværende Svartpoppelen som står i Grønvoll alle på Ensjø har mistet halve trekronen. Her blåste vinden så mye at store grener på flere 100 kilo brakk av og falt over veien og stengte den i en timestid rundt kl 1730 til 1830. Det er omlag halve trekronen av treet som har falt ned.

Politiet og Bymiljøetaten kom raskt til stedet og heldigvis ble ingen skadet når skaden skjedde. Det ble tilkalt folk som kunne kappe opp grenene og fjerne det som hadde falt ned. Når de var i ferd med å starte på jobben, så brakk enda en av grenene av på treet. Det aktuelle treet hadde flere brekkasjer fra tidligere og det har tidligere ikke blitt beskjært/fulgt opp av trepleier/arborist.

Poppeltrær er svært utsatt for brekkasjer og Ensjø aktuell informasjon kunne ved selvsyn se at treet/greinene som hadde falt av var ganske morkne/råtne. Jeg vil tro at hele dette treet innom kort tid blir kappet ned, for det utgjør nok en risiko der det står nå.

Takk til Hadeland Maskindrift for lånet av to bilder i denne saken. De advarer forøvrig forgjengere mot å gå under den gjenværende del av treet som henger ut over gangveien. Dette kan også falle ned hvis vinden fortsetter slik som i dag.