Da er det satt opp skilt på Ensjø torg om ikke å mate fuglene

 

I juni hadde Ensjø aktuell informasjon en sak om at det var mye og aktiv mating av fugler på Ensjø torg og at dette blant annet gikk utover sittemøblene på torget. Jeg er kjent med at Bymiljøetaten har fått flere henvendelser om dette «problemet» og nå har det blitt satt opp skilt på torget. Selv om det siden juni har kommet mye nedbør, så er ikke fuglebæsjen på torget og på sittemøblene forsvunnet. Faktisk er det blitt enda verre. Kommunen har åpenbart hørt på innspillene som har kommet.

Det er nå satt opp et skilt som advarer mot å gå på isen om vinteren og bading om sommeren. I tillegg sier man «Brødmat er lite egnet som fuglemat og kan føre til feilernæring for fuglene. I tillegg kan overdreven foring føre til økt smittefare for fuglene, og økt forurensing av vannet. Fuglene finner mat på egenhånd, og vi henstiller publikum ikke å mate fuglene på Ensjø torg.» Skiltet har omtrent samme ordlyd som det som står oppe ved Teglverksdammen.

Advarselen om ikke å mate fuglene kan oppleves som litt slem, men det har en årsak. Mating bidrar til forurensning av anlegget. Hvis du mater fuglene med mye brød så vil ikke alt bli spist. Det fører til at mye uspiselig brød blir liggende. Det er ikke særlig pent å se, men det kan også føre til en forferdelig lukt, og i verste fall føre til algevekst, noe som kan gjøre levevilkårene til fuglene verre. Mating tiltrekker seg også andre skadedyr som eksempelvis rotter.

Ensjø aktuell informasjon oppfordrer alle til å respektere skiltet som er satt opp av kommunen.

Les tidligere sak om dette