Trewerket – nytt spisested på Valle Hovin i nabolaget til Ensjø og Helsfyr

Ensjø området har fått nytt spisested/restaurant. Trewerket ligger i det nye bygget Valle Wood, i Innspurten 13 på Valle Hovin/Helsfyr. De åpnet restauranten for spisegjester 7. september. Ensjø Aktuell Informasjon var innom en tur rett før lunsj på onsdag og snakket med sjefskokken Svend Søndergaard som er dansk og har fartstid fra flere store hotell kjøkkener som eksempelvis 5 år på Hillion i London.

Målet er at Trewerket skal bli en nabolags restaurant som oppleves som uformell, men med god mat og service.

På dagtid så er dette et spisested for de som jobber i Valle Wood, men de har også åpent for andre gjester som ønsker å komme innom for å spise lunsj. Det serveres en varm hovedrett og man har en salatbar med innslag av varme småretter. Lunsj serveres mellom kl 11.00 og 13.00. For de som tar turen innom for å spise lunsj, så er prisen på maten kr. 99.- Drikke kommer i tillegg.

Om du ikke skal spise så finnes det også en liten kafé som serverer varmedrikker og kaker i byggets åpningstider som er 07.00 til 17.00.

På ettermiddagen åpner restauranten kl. 17.00 og kjøkkenet har åpnet til kl. 22.00. De har åpent onsdag til søndag, men har ikke åpent på mandag og tirsdag. Det serveres 7 forskjellige retter. Det er 3 forretter, 3 hovedretter og en dessert.  Rettene består av fisk, kjøtt og fugl. Disse kan kjøpes en og en eller kombineres i menyer av 2, 3 og 5 retter. Pris på forrett er kr. 115.- og pris på hovedrett er kr. 180.- Du kan se hele menyen på et av bildene i denne saken.

På søndager skal de servere «Comfort Food» som er litt i retning av stek og enkle gryter, som er god søndagsmat. Prisen for en 2 retter er da kr. 210.-

Trewerket har alle rettigheter når det gjelder drikke og de har et godt utvalg av vin. De har også uteservering, for deg som på slutten av sommersesongen vil teste den.

Jeg som skriver Ensjø Aktuell Informasjon spiste lunsj på Trewerket på onsdag og dagens varmrett som også er avbildet, var kyllingbryst på grov potetmos iblandet spinat samt rabarbramousse og brunsaus. Det var en stor varmrett som smakte godt.

Som alltid når det dukker opp noe nytt på Ensjø, så anbefaler jeg å teste ut stedet og bruke det. Hvis vi som bor i nabolaget ikke bruker lokale steder, så forsvinner de igjen.

 

Her er hjemmesiden til Trewerket (nettsiden er ikke helt ferdig)

Her er Facebooksiden til Trewerket

Se andre spisesteder på Ensjø