Skanska solgte 15 prosent av leilighetene ved salgsstart av trinn 2 i boligprosjektet Peterborgkvartalet på Ensjø

Peterskvartalet trinn 2d  Peterskvartalet trinn 2a

På ettermiddagen 8.september hadde Skanska salgsmøte i boligprosjektet Petersborgkvartalet salgstrinn 2, i Tiedemannbyen på Ensjø. Denne kvelden solgte man 10 leiligheter og 3 ble reservert i prosjektet. Dette tilsvarer et salg på 15 prosent og må i dagens marked sies å være greit. Kanskje ikke nok til at man spretter champagnen, men kake blir det nok.

Selv om det ikke er veldig høyt salg, så er det likevel det beste som Skanska og Ferd har gjort ved en salgsstart på Ensjø. I 2010 ved salgsstarten i Hagebykvartalet solgte man 7 leiligheter. I 2013 når man hadde salgsstart i trinn 1 av Peterborgkvartalet hadde man 6 salg som utgjorde 10 prosent. Så oppfølgersalget i trinn 2 med 15 prosent første dag er kanskje ikke så bra som Obos sitt første salg med 45 prosent i Boligprosjektet Verkshagen noen dager tidligere, men det er det beste Skanska har gjort på Ensjø på første salgsdag.

Det er lagt ut 84 nye leiligheter fra 46 til 124 kvadratmeter i salgstrinn 2. Man skriver på hjemmesidene at flere av leilighetene er gjennomgående og har god utsikt fra vestvendte balkonger mot indre parkområde og Ekebergåsen. Priser fra 2,3 millioner opp til 7,5 millioner. Det vil komme ytterligere ett salgstrinn av dette prosjektet.

Tiedemannsbyen ligger på toppen av Ensjø og består av tre ulike kvartal. Det første, Hagekvartalet, er allerede utsolgt og innflyttet. Petersborgkvartalet er neste kvartal som skal bygges. Skanska har vedtatt byggestart av trinn 1 i august/september og gravearbeider har startet på tomta,  i sommer rev man de gamle industrilokalene som lå på tomta.

Skanska skriver også på hjemmesiden at Tiedemannsbyen ligger flott til på toppen av Ensjø med kort vei til alt –  bare 4 minutter å gå til Ensjø T-banestasjon! Prosjektet er omgitt av fine grøntarealer, med den gamle flotte direktørboligen til Tiedemanns tobakksfabrikk som nærmeste nabo.

Den nest dyreste leiligheten på 124 kvadratmeter til 7.150.000.- ble solgt denne kvelden og det var flere 3 roms som ble solgt.  Det ble solgt flest 2 roms leiligheter av de billigste typene fra 2 350 000 og opp mot 3 millioner, som kanskje er blitt solgt til personer som spekulerer litt i utleie av boliger. Ingen av endeleilighetene på 100 kvadratmeter som ligger ut mot vestre parkdrag som potensielt kan få mest lys og rom rundt seg ble solgt. Men det kan komme av prisen som ligger på fra 4,8 til 6,3 millioner.

Denne salgsnyheten kan jo knyttes sammen med at Skanska etter ett år med salg, har vedtatt byggestart i trinn 1 og gravemaskinene har startet arbeidet på tomta. Trinn 1 har i starten på september solgt 28 leiligheter som tilsvarer 46 prosent av prosjektet og det passer bra inn i hva som er vanlig praksis med et salg på ca. 50 før man vedtar byggestart.

Nå gjenstår det bare å se om Skanska greier å holde salget oppe på et jevnt og greit nivå. Kikker man litt på salgstallene så har man med disse siste salgene passert 61 solgte leiligheter i alle bolig prosjekter på Ensjø , så langt i tredjekvartal 2014.

 

Se på nettsiden til prosjektet

Les tidligere sak om Peterborgkvartalet

 

Peterskvartalet trinn 2c