Nye næringslokaler på gateplan sliter på Ensjø

lokaler på ensjø 010  lokaler på ensjø 014

I løpet av noen år så har det kommet mange nye boliger på Ensjø, felles for flere av disse prosjektene er at det ligger næringslokaler i første etasje. Det har ikke manglet på gode ord når disse lokalene ble presentert i planer og byggesaker. Men nå starter et mønster å tre frem.

Faktum er at noen av stedene er vanskelig å få solgt eller å leie ut og andre som har blitt leid ut har skiftet drivere/leietakere flere ganger.  Noen lokaler har aldri blitt utleid eller blitt solgt.

I Tiedemannsbyen (Hagekvartalet) står flere (3) lokaler tomme. I Marienfryd står hele første etasjen tom. Felles for disse lokalene er at de ligger litt utenfor det som kan kalles sentrale områder på Ensjø.

Eksempel på noe som går veldig bra er matvarebutikkene Kiwi og Rema 1000. Det er eksempelvis stor trafikk også på søndager utenfor Kiwi.

Det er også drift i Ensjø Grill og Ensjø Sushi i Gladengveien 15 selv om lokalene har hatt 2 og 3 forskjellige drivere. I Gladengtunet så har alle lokalene vært utleid til renseri, flisbutikk, Bokhandel, Apotek og to spisesteder, Brasseriet bar og restaurant og opprinnelig en Pizzanini restaurant men den siste har hatt dårlige tider og har forsøkt flere konsepter, men er nå for det meste stengt. Flisebutikken rydder ut av lokalene denne uken og flytter ned i sentrum av Oslo.

Joda det er gamle næringslokaler som står tomme på Ensjø også, men de flest av de er laget for kontor/industri/bil næring. De nye lokalene som står tomme er tilrettelagt for servicenæring.

Jeg som skriver dette er veldig opptatt av at ting skal gå godt på Ensjø både i boligprosjektene og i næringslivet. Det er imidlertid viktig også å påpeke ting som ikke går så godt eller som har potensiale til forbedring.

En viktig ting du som Ensjø borger kan gjøre, det er å benytte de tilbudene som finnes her. Blir butikkene og tilbudene benyttet, så forsvinner de ikke!

 

lokaler på ensjø 003  lokaler på ensjø 006

lokaler på ensjø 002  lokaler på ensjø 017